Υπ. Παιδείας: Νέο σχέδιο νόμου για την παιδεία – Τι θα περιλαμβάνει – Πότε ξεκινά η πανεπιστημιακή ασφάλεια (vid)

Τι ανέφερε ο υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Άγγελος Συρίγος για το νέο σχέδιο νόμου που ετοιμάζει το υπουργείο

Ο υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Άγγελος Συρίγος βρέθηκε καλεσμένος σε εκπομπή στης ΕΡΤ μαζί με τον τέως υπουργό παιδείας, κύριο Νίκο Φίλη και αναφέρθηκε στο νέο σχέδιο νόμου που ετοιμάζει η ομάδα του υπουργείου Παιδείας.

Όπως δήλωσε ο κύριος Συρίγος με αυτό το νέο σχέδιο νόμου “θα προσπαθήσουμε να αντιμετωπίσουμε πολλά πράγματα, όπως το ζήτημα της επιστροφής Ελλήνων επιστημόνων από το εξωτερικό”.

Ακόμα, το σχέδιο νόμου θα περιλαμβάνει ρυθμίσεις για το διαχρονικό ζήτημα της ευνοιοκρατίας και οικογενειοκρατίας στην διαδικασία εκλογής καθηγητών στα πανεπιστήμια. Ακόμα, θα ενισχύει την διαφάνεια στον τρόπο με τον οποίο γίνονται οι κληρώσεις των εκλεκτορικών σωμάτων.

Των τριών σημείων του πλαισίου νόμου στα οποία αναφέρθηκε ο υφυπουργός Παιδείας ακολούθησε κριτική από τον κύριο Φίλη, ο οποίος κατηγόρησε το υπουργείο πως στο πλαίσιο νόμου δεν αναφέρεται καμία οικονομική ενίσχυση των πανεπιστημίων την ώρα που τα περισσότερα εκπέμπουν SOS για την οικονομική τους κατάσταση.

Στην συνέχεια κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι σκοπεύει να μειώσει περαιτέρω την κρατική επιχορήγηση με τον κύριο Συρίγο να απαντά πως δεν υπάρχει τέτοια πρόθεση από την πλευρά της κυβέρνησης και του υπουργείου και πως αντίθετα, στόχος της κυβέρνησης μέσω των αγγλόφωνων μεταπτυχιακών που έχουν ξεκινήσει σε πανεπιστήμια της χώρας να υπάρχει επιπλέον οικονομική στήριξη των ιδρυμάτων.

Αναφορά έγινε και στην πανεπιστημιακή ασφάλεια, η οποία θα ξεκινήσει σε μερικούς μήνες στα πανεπιστήμια της χώρας.

Ο κύριος Συρίγος ανέφερε πως την Δευτέρα 17 Ιανουαρίου ξεκινά η τετράμηνη εκπαίδευση του σώματος που θα αναλάβει την ασφάλεια των πανεπιστημίων και θα απαρτίζεται από δυναμικό τετρακοσίων ατόμων. Η εκπαίδευσή τους θα πραγματοποιηθεί στις αστυνομικές σχολές στην Κομοτηνή και με την ολοκλήρωση της εκπαίδευσης θα εισέλθουν στα πανεπιστήμια.

Τι ανέφερε ο κύριος Φίλης για το σχέδιο εξυγίανσης της εφημερίδας “Αυγή”

Δείτε επίσης: Συρίγος: Την Δευτέρα ξεκινά στην Κομοτηνή η εκπαίδευση των τετρακοσίων για τα πανεπιστήμια (vid)