Υπόθεση ψευτογιατρού: «Τα 15 θύματα εκ των οποίων οι πέντε κατέληξαν είναι μόνο η αρχή», λέει αξιωματικός της ΕΛΑΣ

Ακόμη και τον πρωθυπουργό, Κωνσταντίνο Μητσοτάκη έλεγε ότι είχε ως πελάτη ο 66χρονος «ψευτογιατρός», ώστε να γίνει πιο πειστικός προς τα θύματά του. Ανάμεσα στους υποτιθέμενους πελάτες του και ο κορυφαίος τενίστας Ράφαελ Ναδάλ, αλλά και άλλοι διάσημοι του εγχώριου ή διεθνούς στερεώματος, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές. Και μπορεί από την μέχρι τώρα έρευνα να μην έχει διαπιστωθεί ότι μαζί με τον 72χρονο Γερμανό συνεργό του κατάφεραν να «δαγκώσουν» κάποιον επώνυμο, όμως στα δίχτυα τους έπεσαν πλήθος απλών πολιτών.

«Τα 15 θύματα εκ των οποίων οι πέντε κατέληξαν είναι μόνο η αρχή. Πιστεύουμε ότι μόλις γίνει και η δημοσιοποίηση των στοιχείων τους θα έρθουν και άλλοι άνθρωποι να τους καταγγείλουν», τονίζει στο ethnos.gr ανώτατος αξιωματικός της Ασφάλειας.

Και προσθέτει: «Παραμένει γρίφος πώς γνωρίστηκαν οι δύο δράστες και πώς άρχισαν να στήνουν αυτή την εγκληματική απάτη. Ακόμα δεν γνωρίζουμε εάν εκτός από την Ελλάδα θύματά τους είχαν πέσει και ασθενείς στο εξωτερικό».

Απασχολούσε την ΕΛΑΣ από το 2016!

Ο 66χρονος που όπως αναφέρεται στο διαβιβαστικό της ΕΛ.ΑΣ. χρησιμοποιούσε «κατά περίπτωση ιατρικούς τίτλους και αναγνωρισμένες ειδικότητες που δεν κατείχε, παρουσίαζε τον εαυτό του είτε ως “φυσίατρο” ή “νευρολόγο” ή ακόμα αναφέροντας και την πραγματική του ιδιότητα εκείνη του φυσιοθεραπευτή» είχε απασχολήσει ξανά την Αστυνομία το 2016 μετά από καταγγελία θύματος. Μάλιστα, με απόφαση του 2019 ήταν υποχρεωμένος να δίνει τρεις φορές τον μήνα το «παρών» στο Α.Τ. της περιοχής του, όμως η δικαστική αυτή περιπέτεια ουδόλως τον πτόησε και συνέχισε ακάθεκτος την εγκληματική του δράση.

Σοκ προκαλεί το γεγονός ότι οι δυο τους προέτρεπαν τους ασθενείς να σταματήσουν ακόμα και την θεραπεία τους για να τους χορηγήσουν τελικά ουσίες χωρίς καμία φαρμακευτική δράση, όπως έδειξαν οι εργαστηριακές εξετάσεις στα φιαλίδια που κατασχέθηκαν. Σύμφωνα με το διαβιβαστικό της Αστυνομίας ο 66χρονος χρέωνε την «μαγική» θεραπεία του ανάλογα με το πώς έκρινε ότι είναι η οικονομική κατάσταση του θύματος. Από 200 έως 300 ευρώ ήταν το κόστος ανά φιαλίδιο και από 10.000 έως 25.000 η κάθε ένεση βλαστοκυττάρων με τον κατηγορούμενο να δέχεται μόνο πληρωμές σε μετρητά και να μην έχει κόψει ούτε μία απόδειξη για τις «υπηρεσίες» του.

Οι αστυνομικοί που διερεύνησαν την υπόθεση σε συνεννόηση με τις γερμανικές αρχές έκαναν έρευνα και στο ιατρείο του 72χρονου συνεργού του που είναι γενικός ιατρός, αλλά παρουσιαζόταν στα θύματα ως γενετιστής. Εκεί έλεγαν στους ανυποψίαστους ασθενείς ότι θα υποβληθούν σε μία ειδική εξέταση τύπου Pet Scan η οποία δίνει ανατομικές και μεταβολικές πληροφορίες για κάθε άτομο και συνεισφέρει στην διάγνωση ασθενειών. Αυτή η εξέταση γινόταν στην συντριπτική πλειονότητα των περιπτώσεων στις κλινικές με τις οποίες συνεργαζόταν ο 72χρονος με τα έξοδα διαμονής να βαραίνουν τον ασθενή και την οικογένειά του.

«Φρούριο» το σπίτι του

Στο σπίτι του 66χρονου «ψευτογιατρού» στο Κορωπί ούτε οι αστυνομικοί δεν πίστευαν πόσα μέτρα αντιπαρακολούθησης είχε λάβει, όταν έκαναν έφοδο. Κάμερες ασφαλείας υπήρχαν σχεδόν σε κάθε γωνιά του σπιτιού, ενώ στην ταράτσα είχε τοποθετήσει μέχρι και υψηλής τεχνολογίας ρομποτική κάμερα για να ελέγχει από ψηλά όλη την περίμετρο. Ο κατηγορούμενος δεχόταν απειλές από τα θύματά του και μάλιστα σε ορισμένες περιπτώσεις είχε επιστρέψει και μέρος του χρηματικού ποσού που είχε λάβει, προκειμένου να μην τον καταγγείλουν.

Η έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. ξεκίνησε από τη Θεσσαλονίκη μετά από καταγγελία κατοίκου της πόλης που έχασε τον αδελφό του ο οποίος εμπιστεύτηκε τον 66χρονο για τη θεραπεία του. Στο σπίτι του «ψευτογιατρού» βρέθηκε τόσο ο φάκελός του όσο και φάκελοι ασθενών με χρονολογία ακόμη και από το 2002.

Και οι 15 περιπτώσεις που έχουν εξιχνιαστεί έχουν ως χρονική αφετηρία τα έτη από το 2009 μέχρι σήμερα, όμως οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι τα θύματα θα πολλαπλασιαστούν και η έρευνα θα πάει και πιο πίσω. Θύματά τους εκτός από Αθήνα και Θεσσαλονίκη έχουν εντοπιστεί και αλλού στη χώρα, όπως στην Κέρκυρα και την Χίο. Το κέρδος τους από τα μέχρι τώρα στοιχεία εκτιμάται ότι φτάνει το 1 εκατομμύριο ευρώ.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., στο πλαίσιο της Διεθνούς Αστυνομικής Συνεργασίας, πραγματοποιήθηκαν έρευνες τόσο στην Ελλάδα, όσο και στη Γερμανία από τις αντίστοιχες Γερμανικές Αρχές, σε οικίες και σε κλινικές, κατά τις οποίες κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων:

Φιαλίδια με σκευάσματα, τα οποία κατόπιν εργαστηριακών εξετάσεων προέκυψε ότι δεν είχαν καμία φαρμακευτική χρήση,

Φάκελοι με ονόματα ασθενών που περιείχαν ιατρικές εξετάσεις,

1 πιστόλι κρότου λάμψης με γεμιστήρα και συσκευή εκτόξευσης φωτοβολίδων,

1 δίκανο και

Το χρηματικό ποσό των 1.850 ευρώ.

Πηγή: ethnos.gr

Δείτε επίσης: Ψευτογιατρός: «Ήταν η ελπίδα που πιάσαμε από τα μαλλιά» ανέφερε ο αδερφός 50χρονου θύματος

Loading