Θα υποβάλλονται ενστάσεις από αύριο για 30 μέρες
Γνωστά έγιναν σήμερα τα αποτελέσματα των ηλεκτρονικών αιτήσεων μετεγγραφών/μετακινήσεων φοιτητών, ενώ σύμφωνα με το Υπουργείο Παιδείας υποβλήθηκαν 5.228 αιτήσεις βάσει οικονομικών και κοινωνικών κριτηρίων.
Αναλυτικά:
Υποβλήθηκαν 5.228 αιτήσεις βάσει οικονομικών και κοινωνικών κριτηρίων, ως εξής:
- 5.125 αιτήσεις αφορούσαν τη γενική κατηγορία στην οποία 4.696 φοιτητές αιτήθηκαν μετεγγραφή σε αντίστοιχα Τμήματα, 429 φοιτητές συμπεριέλαβαν στην αίτησή τους και αντίστοιχα Τμήματα και Τμήματα προς μετακίνηση του ιδίου επιστημονικού πεδίου, ενώ 54 φοιτητές δήλωσαν αποκλειστικά Τμήματα προς μετακίνηση του ιδίου επιστημονικού πεδίου.
- 69 αιτήσεις από φοιτητές που εισήχθησαν στα ΑΕΙ με την ειδική κατηγορία των Ελλήνων Πολιτών της Μουσουλμανικής Μειονότητας της Θράκης.
- 34 αιτήσεις από φοιτητές κυπριακής καταγωγής.
Επίσης, υποβλήθηκαν 289 αιτήσεις από φοιτητές, οι οποίοι δήλωσαν ότι εμπίπτουν στις ειδικές κατηγορίες των περ. α΄ ,β΄ και γ΄ του άρθρου 78 του ν.4692/2020.
Επιπλέον, υποβλήθηκαν 1.465 αιτήσεις από αδελφούς προπτυχιακούς φοιτητές.
Μετεγγράφονται:
- 3.786 φοιτητές με μοριοδοτούμενους λόγους (κοινωνικά και οικονομικά κριτήρια), εκ των οποίων 3.705 ανήκουν στη γενική κατηγορία, 47 είναι Έλληνες πολίτες της Μουσουλμανικής Μειονότητας της Θράκης και 34 φοιτητές κυπριακής καταγωγής.
- 289 φοιτητές των ειδικών κατηγοριών των περ. α΄ ,β΄ και γ΄ του άρθρου 78 του ν.4692/2020.
- 433 αδελφοί προπτυχιακοί φοιτητές.
Μετακινούνται σε Τμήματα του ίδιου Επιστημονικού πεδίου:
- 86 φοιτητές με μοριοδοτούμενους λόγους (κοινωνικά και οικονομικά κριτήρια).
- 27 αδελφοί προπτυχιακοί φοιτητές.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να συνδεθούν στην ειδική εφαρμογή Μετεγγραφών 2021 με τους κωδικούς με τους οποίους υπέβαλαν την αίτησή τους μέσω του σχετικού συνδέσμου https://transfer.it.minedu.gov.gr ή μέσω της κεντρικής ιστοσελίδας του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων από σχετικό σύνδεσμο.
Ενστάσεις-αιτήσεις θεραπείας θα υποβάλλονται μέσω της ανωτέρω ηλεκτρονικής εφαρμογής από την Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2021 και για διάστημα 30 ημερών, σύμφωνα με το άρθρο 80 του ν. 4692/2020.
- ΗΠΑ: Εκτοξεύθηκε η αποστολή της NASA για την επιστροφή δύο αποκλεισμένων Αμερικανών αστροναυτών
- Η Moody’s αναβαθμίζει την Ελλάδα: Επιβεβαίωση των μεταρρυθμίσεων και της αναπτυξιακής πορείας της κυβέρνησης Μητσοτάκη
- Ισόβια στον γείτονα που έκαψε ζωντανή την 12χρονη Ζενέιντα
- Αναστασία Βελεγράκη: Η αναζήτηση της φάντασμα εταιρείας στην Πολωνία που σχετίζεται με την αγνοούμενη
- Αναστασία Βελεγράκη: Θύμα κυκλώματος απάτης με κρυπτονομίσματα