Ζ. Μακρή: “Διοργάνωση Πανελλήνιων Μαθητικών Αγώνων στο Βόλο”

Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η διοργάνωση της τελικής φάσης των Πανελλήνιων Αγώνων Κολύμβησης Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων, σχολικού έτους 2022-23, μια πρωτοβουλία που στήριξε και εργάστηκε για τον συντονισμό και την υλοποίησή της η υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων και βουλευτής Ν. Μαγνησίας κα Ζέττα Μ. Μακρή με την ενεργό σύμπραξη του Δημάρχου Βόλου Αχιλλέα Μπέου και της δημοτικής αρχής.

Με την συμμετοχή 403 μαθητών-αθλητών από όλη την Ελλάδα, των προπονητών, των συνοδών εκπαιδευτικών και των γονέων τους, η διεξαγωγή των αγώνων, που πραγματοποιήθηκαν στο Δημοτικό Κολυμβητήριο Ν. Ιωνίας Βόλου, αναδείχθηκε περίτρανα σε υψηλού επιπέδου αθλητικό γεγονός μετά και την διοργάνωση των τελικών αγώνων του Πανελλήνιου Σχολικού Πρωταθλήματος Λυκείων στο άθλημα του κλασικού αθλητισμού, που αποτέλεσαν αθλητικό ορόσημο για την πόλη του Βόλου την προηγούμενη σχολική χρονιά.

Η υφυπουργός Παιδείας παρακολούθησε την άρτια και υποδειγματικά οργανωμένη αθλητική διοργάνωση, που συνέχισε και εδραίωσε την πρόσφατη παράδοση της πόλης του Βόλου στην φιλοξενία και διεξαγωγή πανελλήνιων μαθητικών αγώνων δημιουργώντας τις προϋποθέσεις για τα επόμενα σχολικά πρωταθλήματα και για την ενίσχυση του αθλητικού προφίλ του Βόλου ως πόλης υποδοχής υψηλού επιπέδου αθλητικών γεγονότων με ό,τι αυτό συνεπάγεται ως όφελος για την οικονομική και τουριστική ανάπτυξη του τόπου μέσω θεματικού τουρισμού.

Η κα Μακρή χειροκρότησε τις αγωνιστικές συμμετοχές των παιδιών, τόνισε τα οφέλη που απορρέουν από τον σχολικό αθλητισμό και ανέδειξε την κατεύθυνση της πολιτείας προς την ενίσχυση των σχολικών αθλητικών δραστηριοτήτων και αγώνων, με στόχο την αύξηση της φυσικής δραστηριότητας για την προάσπιση της υγείας των μαθητών και αυριανών πολιτών. Επίσης, η υφυπουργός ευχαρίστησε την Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδας για την αρωγή της στη συνδιοργάνωση με το ΥΠΑΙΘ καθώς και τον Δήμαρχο Βόλου Αχιλλέα Μπέο και τη δημοτική αρχή, που έκανε δεκτό το αίτημα και συνέβαλλε στην πραγματοποίησή του.

Η παρουσία της υφυπουργού αρμόδιας για το σχολικό αθλητισμό στην τελική φάση των Πανελλήνιων Αγώνων Κολύμβησης Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων ολοκληρώθηκε με την απονομή μεταλλίων στις νικήτριες και τους νικητές παρουσία και του Διευθυντή Φυσικής Αγωγής του ΥΠΑΙΘ κ. Κερερέ, εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης, φορέων και πλήθους κόσμου.   

Η ανάθεση των αγώνων δόθηκε στην Οργανωτική Επιτροπή Σχολικών Αθλητικών Δραστηριοτήτων Μαγνησίας από την αρμόδια Διεύθυνση Φυσικής Αγωγής του Υ.ΠΑΙ.Θ. μετά από εισήγηση της Κεντρικής Οργανωτικής (Κ.Ο.Ε.Σ.Α.Δ.) και τη θετική εισήγηση και σύμφωνη γνώμη της αρμόδιας υφυπουργού αποδεικνύοντας, για δεύτερη φορά, την εμπιστοσύνη στις δυνατότητες φιλοξενίας μίας ακόμη σπουδαίας διοργάνωσης στο Βόλο.

Δείτε επίσης: ΑΠΘ: Κατέρρευσε το υπόστεγο του κυλικείου στην Κτηνιατρική Σχολή – Από τύχη δεν υπήρξε τραυματισμός (ΦΩΤΟ)

Loading