Ο δημοσιογράφος αναφέρθηκε στον θάνατο του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου αλλά και στην απόφαση της κυβέρνησης να ταφεί ως ιδιώτης.
«Το θέμα είναι εάν εμείς σαν έθνος έχουμε συμφιλιωθεί με την ιστορία μας…γιορτάσαμε το 2021 τα 200 χρόνια από την ελληνική Επανάσταση, θυμάται κανείς τους εμφυλίους και τον διχασμό μεταξύ μας…και πριν 50 χρόνια η Χούντα κατήργησε τη βασιλευομένη Δημοκρατία με ένα αμφιβόλου νομιμότητος δημοψήφισμα» είπε αρχικά ο Χρήστος Ζαμπούνης στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα Mega».
Για το εάν ο τέως βασιλιάς υπήρξε «θύμα» της μητέρας του, Φρειδερίκης απάντησε: «Ήταν δυναμική η Φρειδερίκη…έτρεχε πάνω κάτω όλη την Ελλάδα για τις φιλανθρωπικές οργανώσεις της, με την προίκα της σώθηκαν από τη φτώχεια πολλές κοπέλες…θέλω να πω δεν είναι απαραιτήτως κακό να έχεις μία δυναμική μητέρα. Ότι δεν είχαν το δικαίωμα οι πολιτικοί της τότε εποχής να κάνουν αυτό που ήθελαν, γιατί σκεφτόντουσαν πως θα “τ’ ακούσουν” από τη Φρειδερίκη, έχουν το δικαίωμα να την κρίνουν έτσι» και σημείωσε ότι η απόφαση της κυβέρνησης να μην ταφεί ο τέως βασιλιάς, με τιμές αρχηγού κράτους, αλλά ως ιδιώτης, πάρθηκε λόγω προεκλογικής περιόδου.
«Αρχηγός κράτους ήταν, έπρεπε να ταφεί με τιμές αρχηγού κράτους, αλλά αυτή είναι η δική μου γνώμη, δεν έχει καμία σημασία» συμπλήρωσε.
«Το ’74 ο Κωνσταντίνος Καραμανλής τον απέκλεισε από την ισότιμη εκλογική αναμέτρηση. Γίνεται ένα δημοψήφισμα και μιλούσε ο ένας. Γι’ αυτό και ο πατήρ Μητσοτάκης το ’88 είπε το περίφημο “unfair”. To να πεις πως το δημοψήφισμα που έκανε ο ιδρυτής της παρατάξεώς σου, ήταν άδικο, ήταν μία δήλωση γενναιότητος» και προσέθεσε για τους επισήμους που θα παρευρεθούν:
«Φαίνεται πως οι βασιλείς της Ισπανίας θα έρθουν, και φαίνεται ότι και οι Δανοί θα ‘ρθούν…εάν υπήρχε περισσότερος χρόνος, θα ήταν όλοι εδώ γιατί όλοι τον καλούσαν» κατέληξε ο δημοσιογράφος.
Δείτε επίσης: Τη Δευτέρα η κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου στο Τατόι – Οι «γαλαζοαίματοι» που θα παρευρεθούν