Ζίτσα: Το γαϊδουράκι που κακοποιήθηκε φέρει εκτεταμένα και βαθιά τραύματα

«Έχει επιβεβαιωθεί από ιππίατρο πως οι πληγές που έχει στις φωτογραφίες (πληγές /εγκαύματα) όπως και το γαϊδουράκι είναι ίδιες με αυτές του ζώου που σύρθηκε» αναφέρεται σε ανάρτηση στο Facebook

Σε πολύ άσχημη κατάσταση βρίσκεται το γαϊδουράκι που κακοποιήθηκε από τον αντιδήμαρχο Ζίτσας ο οποίος αφέθηκε ελεύθερος υπό όρους.

propoli

Η πρόεδρος του Φιλοζωικού Σωματείου Κι.Δι.Ζω. κ. Ευαγγελία Κρυστάλλη στην ανάρτησή της ανέφερε ότι έχει υποστεί βαθιά τραύματα στο στέρνο από το σύρσιμο, αλλά και σε όλο τον κορμό και τα άκρα.

Το γαϊδουράκι σύντομα θα μεταφερθεί στα Μέγαρα Αττικής «όπου θα λάβει όλη την φροντίδα που του αξίζει», αναφέρει.

Η ανάρτηση της Ευαγγελίας Κρυστάλλη:

Ενημέρωση για το τραγικό συμβάν που έλαβε χώρα το Σάββατο το απόγευμα στο χωριό Γραμμένο του δήμου Ζίτσας. Ράγισε η καρδιά μας στη θέα ενός ανήμπορου ζώου ξαπλωμένο στα άχυρα.

Το γαϊδουράκι ζει με σοβαρά τραύματα σε όλο του το σώμα. Έχει εκτεταμένα κ βαθιά τραύματα στο στέρνο από το σύρσιμο, καθώς κ σε όλο τον κορμό κ τα άκρα, και ένα πόδι με άσχημο κάταγμα.
Για όλα αυτά τα τραύματα λαμβάνει διπλή αντιβίωση κ παυσίπονα.

Είμαστε σε επικοινωνία με τους γιατρούς για να γίνει το καλύτερο για το άτυχο ζώο..

Επί πλέον δε. Έχει επιβεβαιωθεί από ιππίατρο πως οι πληγές που έχει στις φωτογραφίες (πληγές /εγκαύματα) όπως και το γαϊδουράκι είναι ίδιες με αυτές του ζώου που σύρθηκε.

Δεύτερον τα σπλάχνα που βρέθηκαν ΔΕΝ έχουν καμία σχέση ούτε με αυτό το γαϊδουράκι ούτε με κανένα ιπποειδές.

Έχει γίνει επιβεβαίωση από κτηνίατρο και ιππίατρο . Έχει κατατεθεί αίτημα για αφαίρεση και με το καλό το γαϊδουράκι θα μεταφερθεί το συντομότερο δυνατόν στα Μέγαρα Αττικής όπου κ θα λάβει όλη την φροντίδα που του αξίζει.

Τέλος επικοινωνήσαμε με ιατροδικαστή και μας ενημέρωσαν πως να πάρουμε δείγμα DNA από τα αίματα στην άσφαλτο και από το γαϊδουράκι για να είμαστε 1000% σίγουροι.

Ευχαριστούμε όλους όσους ενδιαφέρθηκαν για αυτό το πλάσμα! Ευχαριστούμε όλο αυτό τον κόσμο που βρίσκεται ηθικά στο πλευρό μας !Αυτό έχει ανεκτίμητη αξία για όλους μας.

Παύεται από τα καθήκοντα του ο αντιδήμαρχος

Με ανακοίνωση του ο Δήμος Ζίτσας γνωστοποιεί την παύση του αντιδημάρχου που κατηγορείται για την κακοποίηση του γαϊδουριού 

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Σεβόμενοι την ανεξαρτησία της δικαιοσύνης κάναμε υπομονή και περιμέναμε να ακολουθηθούν οι προβλεπόμενες διαδικασίες.

Δεν σχολιάσαμε και δεν προβήκαμε σε καμία δήλωση, διότι είμαστε οι τελευταίοι που θα δείξουμε ασέβεια στους θεσμούς της χώρας.

Αποδεικνύοντας έμπρακτα τα λεγόμενά μας από σήμερα παύουμε από τα καθήκοντα του τον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας και Ανακύκλωσης έως να αποφανθεί η δικαιοσύνη για να μη θεωρηθεί από κανένα ότι αυτή η θέση ευθύνης θα χρησιμοποιηθεί από οποιονδήποτε.

Σε ένα Δήμο, όπως είναι ο δικός μας φύση κα θέση κτηνοτροφικός και πτηνοτροφικός, θεωρούμε απαράδεκτες και καταδικαστέες συμπεριφορές εναντίον οποιουδήποτε ζώου. Όποιος προσπάθησε να επενδύσει πολιτικά υποκαθιστώντας τους θεσμούς τον αφήνουμε στην κρίση των δημοτών».

Βορίδης: «Καμία ανοχή σε ζητήματα κακοποίησης και βασανισμού ζώων»

Νωρίτερα την παρέμβαση του υπουργού Εσωτερικών προκάλεσε το περιστατικό βασανισμού

Ο κ. Βορίδης ζήτησε από τον Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας να εξετάσει το περιστατικό και να κινήσει άμεσα τη σχετική πειθαρχική διαδικασία. Παράλληλα, ο υπουργός είχε επικοινωνία με τον δήμαρχο Ζίτσας Μιχάλη Πλιάκο από τον οποίο ζήτησε να κινήσει τις απαραίτητες διαδικασίες για την άμεση παύση του αντιδημάρχου του. 

«Δεν είναι δυνατόν να γίνονται ανεκτά τέτοιου είδους φαινόμενα στη σύγχρονη ελληνική κοινωνία, πολλώ δε μάλλον όταν φερόμενοι ως υπαίτιοι είναι αιρετοί, επαναλαμβάνοντας ότι δεν θα πρέπει να υπάρχει καμία ανοχή σε ζητήματα κακοποίησης και βασανισμού ζώων», σημείωσε ο υπουργός.  

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Βορίδης ως υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων είχε νομοθετήσει τη μετατροπή της κακοποίησης και βασανισμού ζώων από πλημμέλημα σε κακούργημα με διάταξη την οποία υπερψήφισαν όλα, ανεξαιρέτως, τα κόμματα της Βουλής. 

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο αντιδήμαρχος

Ελεύθερος αφέθηκε ο αντιδήμαρχος Ζίτσας μετά την απολογία του και με την σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα.

Σύμφωνα με το epiruspost οι μόνοι περιοριστικοί όροι που τέθηκαν είναι η απαγόρευση εξόδου από την χώρα και η εμφάνιση στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του κάθε πρώτο πενθήμερο του μήνα.

«Ο γάιδαρος δέχτηκε επίθεση από λύκο»

Ο δικηγόρος του αντιδημάρχου  υποστήριξε σε τηλεοπτική του συνέντευξη ότι ο πελάτης του, είχε σκοπό να βοηθήσει τον άτυχο γάιδαρο και όχι να τον κακοποιήσει.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει ο τηλεοπτικός σταθμός «ΣΚΑΙ», ο δικηγόρος του αντιδημάρχου Ζίτσας, Δημήτρης Δήμος, έδωσε μία τελείως διαφορετική εκδοχή σχετικά με το περιστατικό:

«Η θέση του εντολέως μου είναι ότι το ζώο αυτό είχε δεχθεί επίθεση από λύκο. Τραυματίστηκε στο στέρνο του, το ανέβασε στην καρότσα του αυτοκινήτου του να πάει να του παράσχει τις πρώτες βοήθειες. Στην πορεία άγνωστο για ποιο λόγο και χωρίς να το αντιληφθεί προφανώς, το πόδι του ζώου έπεσε στην άσφαλτο, κρατώντας η τριχιά εντός της καρότσας το υπόλοιπο. Σύρθηκε για πόσα μέτρα σύρθηκε και εν συνεχεία όταν έπεσε όλο το ζώο το αντιλήφθηκε ο φερόμενος δράστης και αν δείτε το αυτοκίνητο είναι σταματημένο στα 10 μέτρα», είπε ο κ. Δημήτρης Δήμος.

Δείτε επίσης: Kακοποίηση γαϊδουριού στη Ζίτσα: Παύεται από τα καθήκοντα του ο αντιδήμαρχος

Loading