Ζωντανοί πέντε από τους αγνοούμενους του φλεγόμενου πλοίου στην Κέρκυρα

Πέντε από τους έντεκα αγνοούμενους επιβάτες του φλεγόμενου πλοίου στην Κέρκυρα βρέθηκαν ζωντανοί

Την ίδια στιγμή, διασώστες από την 1η ΕΜΑΚ στην Αθήνα βρίσκονται στην Κέρκυρα και επιχειρούν απεγκλωβισμό των εγκλωβισμένων στο φλεγόμενο πλοίο.

Στο σημείο βρίσκεται ένα πλοίο με πυροσβεστικά οχήματα που κάνουν συνεχείς ρίψεις νερού στο πλοίο αλλά και ένα ρυμουλκό που επιχειρεί και αυτό στην κατάσβεση της φωτιάς. Επίσης επιχειρούν τρία.

Η επιχείρηση είναι δύσκολο να γίνει, αφού όπως δήλωσε στην ΕΡΤ ο Γιώργος Γλυκοφρύδης, επικεφαλής της ελληνικής Ομάδας Διάσωσης, το πλοίο καίγεται ολοσχερώς και οι καπνοί είναι πάρα πολύ πυκνοί. Σε εξέλιξη εκτός από την επιχείρηση κατάσβεσης είναι και οι έρευνες στη θάλασσα προκειμένου να διαπιστωθεί αν έχουν πέσει στο νερό κάποιοι από τους αγνοούμενους.

Το χρονικό

Η φωτιά ξέσπασε τα ξημερώματα της Παρασκευής, στα ανοιχτά της Ερεικούσας.

Στις 4.30 ήχυσε ο συναγερμός και ξεκίνησε η διαδικασία εκκένωσης. Το σύνολο των επιβατών του Euroferry Olympia του ομίλου Grimaldi εγκατελειψαν το πλοίο με σωσίβιες λέμβους και περισύλλεχθηκαν από παραπλέοντα σκάφη.

Το πλήρωμα, ξύπνησε τους πάντες και τους ζήτησε να ανέβουν στο κατάστρωμα και να φορέσουν τα σωσίβιά τους. 

Αμέσως όλοι μπήκαν στις σωσίβιες λέμβους και απομακρύνθηκαν.

Από τους συνολικά 290 επιβαίνοντες στο πλοίο, οι 278 έχουν ταυτοποιηθεί στην Κέρκυρα ενώ 4 μεταξύ τους και ένα παιδί μεταφέρθηκαν προληπτικά στο νοσοκομείο.

Δείτε επίσης: Υπ. Παιδείας: Έρχονται ποινές σε διευθυντές που δεν προχώρησαν στην σχολική αξιολόγηση