Δικαιώθηκε από το Συμβούλιο της Επικρατείας η οικογένεια 22χρονου φοιτητή, που έχασε την ζωή του από αδέσποτη σφαίρα πολεμικού όπλου έξω από το στρατόπεδο στη λεωφόρο Σχιστού στο Σκαραμαγκά, και το ελληνικό δημόσιο αρνούνταν να της καταβάλει την επιδικασθείσα αποζημίωση.
Υποστήριζε ότι το ποσό που επιδικάστηκε από την Δικαιοσύνη, είναι υπέρμετρα υψηλό και αντίθετο στην συνταγματική αρχή της αναλογικότητας.
Το ΣτΕ (Α’ Τμήμα), έδωσε τέλος στον μακροχρόνιο δικαστικό αγώνα της οικογένειας και 19 χρόνια μετά τον χαμό του 20χρονου νέου, απέρριψε την αίτηση του Ελληνικού Δημοσίου που ζητούσε την αναίρεση της απόφασης του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών η οποία είχε επιδικάσει στους τέσσερις προσφεύγοντες συγγενείς το ποσό των 800.000 ευρώ.
Πως έγινε το μοιραίο
Η σφαίρα που έπληξε θανάσιμα τον φοιτητή των ΤΕΙ, ήταν από το όπλο ενός επιλοχία του πυροβολικού της 180 Μοίρας Κατευθυνόμενων Βλημάτων, ο οποίος τη μοιραία νύχτα εκτελούσε καθήκοντα αξιωματικού υπηρεσίας στρατοπέδου.
Ο άτυχος νέος τα μεσάνυχτα της 24ης προς την 25η Ιουλίου του 2000, περνούσε έξω από το στρατόπεδο με τη βέσπα του, για να πάει σπίτι του, όταν πλήγηκε θανάσιμα από τυφλό πυροβολισμό στον δρόμο.
Ο λόγος ήταν ο πανικός του δράστη όταν άκουσε θόρυβο, φώναξε δύο φορές «Αλ τι συ», αλλά δεν έλαβε απάντηση.
Από το Αναθεωρητικό Δικαστήριο, ο υπεύθυνος επιλοχίας καταδικάστηκε σε κάθειρξη 13 ετών για ανθρωποκτονία από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και οπλοχρησία. Μετά την καταδίκη του, υποβιβάστηκε σε οπλίτη και απολύθηκε.
Οι γονείς και τα δύο αδέλφια του φοιτητή προσέφυγαν στα Διοικητικά Δικαστήρια όπου επιδικάστηκε από 300.000 ευρώ σε κάθε ένα από τους δύο γονείς και από 100.000 ευρώ σε κάθε ένα από τα δύο αδέλφια (συνολικά 800.000 ευρώ) συν οι νόμιμοι τόκοι.
Το Ελληνικό Δημόσιο όμως κατέθεσε στο ΣτΕ αναίρεσε την απόφαση του εφετείου, υποστηρίζοντας ότι το ποσό ήταν υπέρμετρα υψηλό και αντίθετο στην συνταγματική αρχή της αναλογικότητας.