(ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ/ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ)

Απαντούν οι αγρότες στον Μητσοτάκη: «Ελπίζουμε το βαρέλι να είναι μεγάλο και ο πάτος πολύ χοντρός»

Την αντίδραση των αγροτών προκάλεσαν τα όσα ανέφερε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη σημερινή του ανάρτηση για τη συνάντησή τους.

Οι αγρότες απάντησαν στη φράση του πρωθυπουργού ότι «θα ξύσουμε τον πάτο του βαρελιού για να μειώσουμε τους παράγοντες κόστους της αγροτικής και κτηνοτροφικής παραγωγής».

propoli

«Ελπίζουμε το βαρέλι να είναι πολύ μεγάλο και ο πάτος πολύ χοντρός, ώστε να ικανοποιήσει τις ανάγκες που έχουμε και να δώσει λύση στα αιτήματά μας. Κάνουμε συμβολικές δράσεις, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως δεν θα υπάρξει κλιμάκωση αν δεν λυθούν τα προβλήματα. Τα αιτήματά μας αφορούν όλη την ύπαιθρο, όλη την Ελλάδα, έχουν να κάνουν και με την ακρίβεια και αυτό να το καταλάβει ο πρωθυπουργός για να δώσει λύσεις σε διαχρονικά προβλήματα» είπε εκπρόσωπος των αγροτών.

«Γιατί φτάσαμε στον πάτο του βαρελιού; Επειδή δεν λύνονται τα ζητήματα που έχουμε. Υπάρχουν διαχρονικές ευθύνες. Ευχόμαστε να μην φτάσουμε και πιο κάτω από τον πάτο. Επόμενος σταθμός μας η Αθήνα» πρόσθεσε άλλος.

Αγρότης από τη Λάρισα είπε:

«Γιατί να είναι άδειο το βαρέλι και να μην είναι μέχρι τη μέση, ώστε να μην βγαίνουμε τόσα χρόνια στους δρόμους για το αγροτικό πρόβλημα; Το κόστος παραγωγής και οι αποζημιώσεις από τις καταστροφές στη Θεσσαλία είναι τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε».

Δείτε επίσης: Στη Σερβία αύριο ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Loading