Στιγμιότυπο από το Αστυνομικό Τμήμα των Αγίων Αναργύρων, Τρίτη 2 Απριλίου 2024. Το βράδυ της Δευτέρας (01/04/24) 39χρονος δολοφόνησε με μαχαίρι 28χρονη, πρώην σύντροφό του, έξω από το Αστυνομικό Τμήμα. Η 28χρονη πήγε στο Α.Τ., συνοδευόμενη από ένα φίλο της, για να καταγγείλει τον δράστη επειδή την παρενοχλούσε. Ο 39χρονος αυτοτραυματίστηκε στο λαιμό και διακομίστηκε με ασθενοφόρο, και με τη συνοδεία αστυνομικών, στο νοσοκομείο "Γεννηματάς", όπου νοσηλεύεται φρουρούμενος.

Μπαλάσκας για γυναικοκτονία στους Αγίους Αναργύρους | «Πρέπει να πέσουν κεφάλια – Στα σκαλιά του αστυνομικού τμήματος, δεν πρέπει να σφάζονται άνθρωποι»

«Ξέρετε γιατί σκοτώθηκε αυτό το κοριτσάκι; Να το πούμε ωμά να ακουστεί; Γιατί δεν σήκωσε το τηλέφωνό της η αξιωματικός υπηρεσίας να πάρει τηλέφωνο το 100» είπε ο ειδικός αστυνομικός αναλυτής, Σταύρος Μπαλάσκας αναφορικά με τη γυναικοκτονία που σημειώθηκε το βράδυ της Δευτέρας στους Άγιους Αναργύρους μιλώντας σήμερα το πρωί στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA».

Ο Σταύρος Μπαλάσκας μίλησε για τις ευθύνες των αστυνομικών καθώς η 28χρονη γυναίκα δολοφονήθηκε μόλις 100 μέτρα από το Αστυνομικό Τμήμα όπου είχε πάει για να καταγγείλει τον σύντροφό της τονίζοντας πως ο σκοπός του αστυνομικού τμήματος των Αγίων Αναργύρων θα αποταχθεί.

propoli

«Στην προκειμένη περίπτωση ήταν ένας παροπλισμένος αστυνομικός εκεί, περιμένοντας το ποινολόγιό του, αφού έληξε η διαθεσιμότητά του. Αυτό δεν έχει να κάνει με το περιστατικό», τόνισε, μιλώντας στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA», ο ειδικός αστυνομικός αναλυτής, Σταύρος Μπαλάσκας, σχετικά με τον σκοπό, που ήταν έξω από το αστυνομικό τμήμα, στο ειδικό κουβούκλιο.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο σκοπός ήταν ήδη σε διαθεσιμότητα, καθώς ήταν εμπλεκόμενος σε κύκλωμα διακίνησης μεταναστών.


«Η Αστυνομία έπρεπε να την προστατεύσει. Τι έκανε; Την έστειλε στον θάνατο. Υπάρχει πρωτόκολλο, ειδικά για τις γυναίκες. Το ΑΤ στους Αγίους Αναργύρους έχει και γραφείο για την αντιμετώπιση της ενδοοικογενειακής βίας, με εκπαιδευμένο αστυνομικό, για να εξυπηρετεί τις κακοποιημένες γυναίκες. Το πρωτόκολλο λέει ότι και κλειστό να είναι το γραφείο, αμέσως ειδοποιείται ο αρμόδιος εκπαιδευμένος υπάλληλος και προσέρχεται, όταν υπάρχει περιστατικό. Τίποτα δεν έγινε. Στείλαμε στο στόμα του λύκου μια κοπέλα. Η Αστυνομία δεν είναι για να καταστέλει, είναι για να προλαμβάνει», σημείωσε ο Σταύρος Μπαλάσκας.

Αναφερόμενος στη διαδικασία που θα έπρεπε να ακολουθηθεί ο ειδικός αστυνομικός αναλυτής: «Θα έπρεπε να ενημερωθεί ο διοικητής ότι έχουμε να κάνουμε με ενδοοικογενειακή βία, να στείλει κάποιον για το γραφείο και να μην την αφήσει να βγει από το γραφείο. (…) Αν πήγαινε το περιπολικό, το πρώτο πράγμα που θα έβρισκε θα ήταν το κουζινομάχαιρο επάνω του και θα καταλαβαίναμε ότι πρόκειται για εν δυνάμει δολοφόνο. Δεν έγινε τίποτα. Το να πας να ζητήσεις βοήθεια μέσα στην καρδιά της ΕΛ.ΑΣ και να σε σκοτώσουν εκεί, είναι τρελό».

«Εγώ είπα πρώτος ότι πρέπει να πέσουν κεφάλια. (…) Στα σκαλιά του αστυνομικού τμήματος, μπροστά σε αστυνομικά μάτια και σε αστυνομική υπηρεσία κεντρική, δεν πρέπει να σφάζονται άνθρωποι. Ξέρετε γιατί σκοτώθηκε αυτό το κοριτσάκι; Να το πούμε ωμά να ακουστεί; Γιατί δεν σήκωσε το τηλέφωνό της η αξιωματικός υπηρεσίας να πάρει τηλέφωνο το 100. Γι’ αυτό δεν ζει αυτή η κοπέλα. Αν έπαιρνε ένα δαιμονοτηλέφωνο στο 100, το κοριτσάκι θα ζούσε» σημείωσε κλείνοντας.

Δείτε επίσης: Η αντίστροφη μέτρηση του Κυριάκου Μητσοτάκη και οι “άφωνοι” (στο συνέδριο) Σαμαράς-Καραμανλής

Loading