Η μεγαλύτερη φάρσα που έγινε ποτέ – Τα «δέντρα σπαγγέτι» στην Ελβετία

Δεκαετίες αργότερα, το CNN χαρακτήρισε εκείνο το… ρεπορτάζ ως «τη μεγαλύτερη φάρσα που έκανε ποτέ οποιοδήποτε έγκριτο ειδησεογραφικό πρακτορείο».

Εκατοντάδες τηλεθεατές τηλεφώνησαν στο BBC, είτε για να πουν ότι η ιστορία δεν ήταν αλήθεια, είτε για να αναρωτηθούν γι ‘αυτό, να ζητήσουν περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την καλλιέργεια μακαρονιών και πώς θα μπορούσαν να αποκτήσουν τα δικά τους «δέντρα σπαγγέτι».

propoli

Πιο συγκεκριμένα, πριν ακριβώς 67 το BBC παρουσίασε ένα «ρεπορτάζ», που προκάλεσε εντύπωση στους Βρετανούς. Τo ειδησεογρφικό κανάλι πρόβαλε ένα τρίλεπτο οπτικοποιημένο ρεπορτάζ του τηλεοπτικού προγράμματος Panorama στο οποίο μία οικογένεια στο καντόνι Ticino της Ελβετίας μάζευε τα μακαρόνια της χρονιάς που είχε καλλιεργήσει σε δέντρα σπαγγέτι.

Τα πλάνα έδειχναν γυναίκες να τραβούν προσεκτικά σειρές σπαγγέτι από τα δέντρα και να τις απλώνουν στον ήλιο για να στεγνώσουν. Μάλιστα είχαν παρουσιαστεί και πλάνα από ένα παραδοσιακό Φεστιβάλ Συγκομιδής στην περιοχή, που συνοδευόταν από μια συζήτηση για την αναπαραγωγή και τα λιπάσματα που ήταν απαραίτητα για την ανάπτυξη του τέλειου μήκους μακαρονιών!

Την όλη φάρσα ενορχήστρωσε ο παρουσιαστής Richard Dimbleby, ο οποίος απευθυνόμενος στο βρετανικό κοινό που τότε δεν ήταν πολύ συνηθισμένο στην «εξωτική» λιχουδιά, τους έπεισε ακόμα ότι το τέλος Μαρτίου είναι μία περίοδος με πολύ άγχος για τους καλλιεργητές ζυμαρικών σε όλη την Ευρώπη, καθώς το ψύχος μπορεί να επηρεάσει τη γεύση τους. Επίσης εξήγησε ότι κάθε ίνα μακαρονιού πάντα μεγαλώνει στο ίδιο μήκος χάρη σε πολυετή δουλειά από γενιές και γενιές καλλιεργητών.

Δείτε επίσης: Γιατί λέμε ψέματα την Πρωταπριλιά – Φάρσες που άφησαν εποχή

Loading