Ο Ντόναλντ Τραμπ και πολλοί υποστηρικτές του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος ισχυρίζονται ότι αλλοδαποί μπορεί να ψηφίσουν μαζικά στις προεδρικές εκλογές της 5ης Νοεμβρίου, επηρεάζοντας την έκβαση υπέρ της Δημοκρατικής αντιπάλου του, Κάμαλα Χάρις. Ωστόσο, υπάρχουν ελάχιστα γνωστά παραδείγματα αλλοδαπών που ψήφισαν σε πρόσφατες αμερικανικές εκλογές.
Το Brennan Center for Justice εντόπισε 30 περιπτώσεις αλλοδαπών που ψήφισαν στις εκλογές του 2016, σε σύνολο 23,5 εκατομμυρίων ψήφων.
Το συντηρητικό Heritage Foundation αναφέρει επίσης ότι βρήκε 24 περιπτώσεις αλλοδαπών που ψήφισαν σε εκλογές μεταξύ 2003-2023.
Αναφορικά με την Αλαμπάμα, το υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε ότι θα διαγράψει 3.251 εγγεγραμμένους ψηφοφόρους για τους οποίους υπάρχουν υποψίες ότι είναι αλλοδαποί. Ωστόσο, στη συνέχεια παραδέχτηκε ότι χιλιάδες από αυτούς είναι όντως Αμερικανοί πολίτες. Ομοσπονδιακό δικαστήριο απαγόρευσε τη διαγραφή τους τον Οκτώβριο, επικαλούμενο ότι η απόφαση λήφθηκε πολύ κοντά στις εκλογές. Στην Πολιτεία αυτή υπάρχουν 3,8 εκατομμύρια ψηφοφόροι.
Στην Αριζόνα, πολιτειακοί αξιωματούχοι αναφέρουν ότι 218.000 εγγεγραμμένοι ψηφοφόροι δεν έχουν αποδείξεις ότι είναι πολίτες των ΗΠΑ, γεγονός που σημαίνει ότι δεν θα έχουν δικαίωμα ψήφου στις πολιτειακές και τοπικές εκλογές φέτος. Ωστόσο, το ανώτατο δικαστήριο της Πολιτείας έκρινε ότι μπορούν να ψηφίσουν στις 5 Νοεμβρίου. Συνολικά στην Αριζόνα υπάρχουν 4,1 εκατομμύρια εγγεγραμμένοι ψηφοφόροι.
Από το 2022 στην Φλόριντα έχουν ασκηθεί διώξεις σε δύο άτομα επειδή ψήφισαν χωρίς να είναι Αμερικανοί πολίτες. Στη Φλόριντα, το δικαίωμα ψήφου κατέχουν 13,5 εκατομμύρια άτομα.
Στην Τζόρτζια, οι αρχές διαπίστωσαν ότι από τους 7 εκατομμύρια εγγεγραμμένους ψηφοφόρους, 20 αλλοδαποί είχαν εγγραφεί για να ψηφίσουν. Εξετάζεται η περίπτωση άλλων 156 ατόμων.
Στο Κάνσας και τη Λουιζιάνα, επίσης, υπήρξαν περιπτώσεις αλλοδαπών που εγγράφηκαν για να ψηφίσουν, αν και οι αριθμοί παραμένουν ελάχιστοι σε σύγκριση με τον συνολικό αριθμό των ψηφοφόρων σε αυτές τις Πολιτείες.
Συνολικά, παρά τις ανησυχίες για εκλογική απάτη, τα στοιχεία δείχνουν ότι οι περιπτώσεις αλλοδαπών που συμμετείχαν στις εκλογές είναι στις περισσότερες περιπτώσεις μεμονωμένες και ελάχιστες.