«Κινητά δονούνται, αμηχανία, σιωπή…» – Η στιγμή που πρέσβεις στον ΟΗΕ μαθαίνουν για την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία

Δείτε το συγκλονιστικό βίντεο

«Τα νέα εξαπλώνονταν σαν φωτιά. Μπορούσες να ακούσεις τα κινητά που ήταν σε σίγαση να δονούνται. Ο Ρώσος συνάδελφος κοιτάζει το κινητό του, βλέπει τα νέα και προφανώς δεν του είχαν πει ότι η Ρωσία θα εισέβαλε στην Ουκρανία», λέει η Βρετανίδα πρέσβειρα, Barbara Woodward.

propoli

Λίγο αργότερα, ο Ουκρανός πρεσβευτής πιέζει τον Ρώσο ομόλογό του, ζητώντας απαντήσεις και απαιτώντας να καλέσει τον ΥΠΕΞ της χώρας του: «Έχετε κινητό. Μπορείτε να καλέσετε τον Λαβρόφ αυτή τη στιγμή. Θέλετε να παίξω το βίντεο με τον πρόεδρό σας;».

Μάλιστα, σε κάποιο σημείο οι τόνοι ανέβηκαν: «Μην με διακόπτετε!», είπε στον Nebenzya, ο οποίος του απάντησε: «Κι εσείς μην μου απευθύνετε ερωτήσεις. Προχωρήστε στη δήλωσή σας».

«Περιμέναμε ότι η επίθεση θα γινόταν, αλλά όχι με τέτοιο θράσος όσο ήμασταν στην αίθουσα», συμπληρώνει η Αμερικανίδα πρέσβειρα.

Για την ιστορία, τις πρώτες πρωινές ώρες της 24ης Φεβρουαρίου 2022, ο Βλαντίμιρ Πούτιν ανακοίνωσε την εισβολή στη γειτονική Ουκρανία, προκαλώντας τη χειρότερη σύγκρουση στην ευρωπαϊκή ήπειρο από το Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Δείτε επίσης: Το κόμμα του Ερντογάν ιδρύει γερμανικό παρακλάδι, με στόχο τη συμμετοχή στις ευρωεκλογές

Loading