Κορινθία: «Τη γυναίκα μου τη λέω αδελφή Σεβαστιανή και τον γιο μου αδελφό Νικόλαο» λέει ο πατέρας της οικογένειας παλαιοχριστιανών

Κορινθία: «Τη γυναίκα μου τη λέω αδελφή Σεβαστιανή και τον γιο μου αδελφό Νικόλαο» λέει ο πατέρας της οικογένειας παλαιοχριστιανών

«Αδέλφια» αποκαλούν ο ένας τον άλλο όσοι ζουν στην κοινότητα στην ορεινή Κορινθία, ενώ οι ίδιοι λένε ότι είναι «παλαιοχριστιανοί» και «Ρωμιοί».

Ο πατέρας τους είπε ότι κανένας απ’ αυτούς δεν στέλνει τα παιδιά τους στο σχολείο διότι δεν συμφωνούν με την ελληνική εκπαίδευση.

«Είμαστε μια κοινότητα παλαιοχριστιανών, στα πρότυπα των παλαιόπιστων Ρωσίας, ή των Άμις στην Αμερική, που αρνούμαστε την τεχνολογική πρόοδο και ζούμε παραδοσιακά, όπως οι πρώτοι χριστιανοί»δήλωσε νωρίτερα ο ίδιος στο STAR. «Τη γυναίκα μου τη λέω αδελφή Σεβαστιανή και τον γιο μου αδελφό Νικόλαο. Είμαστε όλοι οι άνθρωποι αδέλφια» πρόσθεσε ο 45χρονος μιλώντας στο Star. Σύμφωνα με τον ίδιο υπάρχουν τέσσερις τέτοιες κοινότητες σε όλη την Ελλάδα.

Για τα όσα έγιναν το Σάββατο μέσα από τα οποία αποκαλύφθηκε η κοινότητά τους είπε:

«Ήρθε ένας λαθροθήρας το Σάββατο το βράδυ και κυνηγούσε σε απόσταση είκοσι μέτρων από μεμονωμένη οικία. Είχε εγκλωβίσει ένα θηλυκό γουρουνάκι και ήθελε να το δολοφονήσει». 

Για τα όπλα που είχε στην κατοχή του και για τα τόξα, είπε ότι πρόκειται για «τεχνουργήματα».

«Στην αρχαία Ελλάδα τα τόξα θεωρούνταν ντροπή, είχαν δόρατα οι αρχαίοι Έλληνες. Επί Ρωμανίας, επειδή είμαστε Ρωμιοί εμείς, που σημαίνει όχι Έλληνες, ήρθε το τόξο στο Βυζάντιο. Το τόξο λοιπόν το έχουμε και στον θυρεό μας, το οποίο μας διαφοροποιεί από τους Έλληνες. Είναι ένα τεχνούργημα, το φτιάχνουμε με παραδοσιακό τρόπο και δεν το αντιμετωπίζουμε ως όπλο, είναι σημάδι του πολιτισμού μας» πρόσθεσε ο 45χρονος.

Η σύζυγός του έδειξε έλα λαγούμι που έσκαψαν το οποίο οδηγεί σε έναν χώρο που είναι σαν εκκλησάκι.

«Είναι χώρος λατρείας, μας έσπασαν την πόρτα» είπε μιλώντας στον Alpha και συνέχισε τονίζοντας ότι «καταλήγει σε έναν μεγαλύτερο χώρο που έχει το ιερό, τρούλο».

Στην ερώτηση για ποιο λόγο έσκαψαν το λαγούμι απάντησε πως «δεν έρχονται εδώ τα υλικά και δεν είχαμε χρήματα. Πώς θα θρησκεύομαι, θα κοινωνάμε, θα βαφτιζόμαστε, θα παντρευόμαστε;» είπε και πρόσθεσε: «Αυτή είναι η ζωή μας. Είμαστε γύρω στα 4 χρόνια εδώ».

Σχετικά με το αν κοινωνικοποιούνται τα παιδιά ανέφερε ότι «και στην εκκλησία πηγαίνουν και σε εκδηλώσεις πηγαίνουν και σε συγγενείς και σε φίλους. Ξέρουμε τους χωριανούς, πηγαίνουμε εκδρομές, δεν τα έχουμε κρυμμένα».

Δείτε επίσης: Κορινθία: Εδώ ζούσε η πολύτεκνη οικογένεια τα τελευταία 3 χρόνια

Loading

Play