Κρίθηκε προφυλακιστέος ο youtuber που κατηγορείται για κακοποίηση ΑμεΑ – Αυτά είπε σε εισαγγελέα και ανακριτή

Προσωρινά κρατούμενος κρίθηκε μετά την απολογία του σε ανακριτή και εισαγγελέα ο youtuber που κατηγορείται για κακοποίηση ΑμεΑ.

Κατά την απολογία του, ο 35χρονος youtuber φέρεται να εμφανίστηκε μετανιωμένος, ωστόσο ισχυρίστηκε πως είχε σταματήσει τα εν λόγω βίντεο από τον περασμένο Σεπτέμβριο.

propoli

Σύμφωνα με τους συνηγόρους του ο κατηγορούμενος φέρεται να υποστηρίζει πως τα άτομα ΑμεΑ ήταν εκείνα που τον προσέγγισαν και του ζήτησαν να βγουν στο κανάλι που διατηρούσε σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης. Εκείνος φέρεται να υποστήριξε πως τα χρησιμοποιούσε επειδή θεωρούσε ότι τους ωφελούσε πολύ περισσότερο, απ’ ότι τους έβλαπτε, καθώς αποκόμιζαν σημαντικό οικονομικό όφελος από αυτή τη δραστηριότητα, ενώ κέρδιζαν και αναγνωρισιμότητα.

Σε κάθε περίπτωση, ο 35χρονος φέρεται να ισχυρίστηκε ότι γνώριζε ότι επρόκειτο για άτομα με κάποια αναπηρία, αλλά ότι σε καμία περίπτωση δεν είχαν το ακαταλόγιστο. Στην ανακρίτρια κατέθεσαν ως μάρτυρες υπεράσπισης δυο πρόσωπα που συμμετείχαν στα βίντεο του 35χρονου, που δεν είναι άτομα με αναπηρία ενώ σύμφωνα με τους δικηγόρους τους, θέλησαν να καταθέσουν και ΑΜΕΑ θύματα του YouTuber, τα οποία όμως δε δέχτηκε η ανακρίτρια καθώς δε μπορούν να καταθέσουν χωρίς την παρουσία ψυχολόγου.

Σε βάρος του 35χρονου έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για τις κατηγορίες της εμπορίας ανθρώπου κατά συρροή και κατ´ επάγγελμα και της σωματικής βλάβης αδύναμων προσώπων με τα οποία συνοικούσε.

Ο 35χρονος, πριν τη σημερινή του απολογία έλαβε δύο προθεσμίες τις προηγούμενες ημέρες.

Δείτε επίσης: Θεσσαλονίκη: Ο φάκελος στα δικαστήρια είχε βόμβα – Προοριζόταν για την πρόεδρο Εφετών

Loading