(ΣΤΟΛΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ/EUROKINISSI)

Προκαλεί ο Μάκης Βορίδης | Να σβηστούν άμεσα τα ονόματα των θυμάτων από τον Άγνωστο Στρατιώτη – Δεν έχουν θέση εκεί

«Εκεί είναι γραμμένα τα ονόματα των μεγάλων μαχών που έχουμε δώσει. Δεν έχει καμία θέση η οποιαδήποτε αναγραφή οποιουδήποτε άλλου πράγματος εκεί» ανέφερε ο ο υπουργός Επικρατείας Μάκης Βορίδης, μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1.

Την άποψή του ότι πρέπει να σβηστούν τα ονόματα των νεκρών των Τεμπών, μπροστά από το Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, εξέφρασε ο υπουργός Επικρατείας Μάκης Βορίδης σε ραδιοφωνική του τοποθέτηση.

propoli

Αναλυτικώς, δήλωσε ότι «το Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη είναι το σπουδαιότερο σημείο μνήμης, ένας τόπος ιερός και αφορά στους πεσόντες κατά τη διάρκεια των αγώνων του έθνους. Εκεί είναι γραμμένα τα ονόματα των μεγάλων μαχών που έχουμε δώσει. Είναι ένα μνημείο, με το οποίο τιμάμε τη μνήμη όλων των Ελλήνων που έχασαν τη ζωή τους υπερασπιζόμενοι την πατρίδα. Δεν έχει καμία θέση η οποιαδήποτε αναγραφή οποιουδήποτε άλλου πράγματος εκεί. Θέλουμε να κάνουμε ένα μνημείο να θυμόμαστε το φρικτό δυστύχημα των Τεμπών; Να το κάνουμε. Αυτό δεν μπορεί να είναι στον Άγνωστό Στρατιώτη […] Είναι ένα μνημείο με συγκεκριμένο προορισμό», σημείωσε.


Στην ερώτηση αν θα πρέπει να σβηστούν τα ονόματα των θυμάτων, απάντησε: «Βεβαίως και δεν πρέπει να μείνουν εκεί τα ονόματα, πρέπει να σβηστούνε άμεσα».

Στη συνέχεια της συνέντευξης, διευκρίνισε δε ότι έχει «πολύ ενδιαφέρον» η πρωτοβουλία του δημάρχου Αθηναίων για ανέγερση μνημείου και «αν σε αυτή τη συζήτηση για το μνημείο για τα Τέμπη πρέπει να εμπλακούν και φορείς της κυβέρνησης, να εμπλακούν. Αλλά, εδώ συζητάμε για τον Άγνωστο Στρατιώτη. Στον Άγνωστο Στρατιώτη δεν θα αναγράφεται τίποτε. Θα αναγράφονται τα ονόματα, τα μέρη, τα σημεία όπου το έθνος πολέμησε και άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε αυτές τις πολεμικές προσπάθειες που έκανε το έθνος για να απελευθερωθεί. Αυτός είναι ο Άγνωστος Στρατιώτης», κατέληξε.

Δείτε επίσης: Θεσσαλονίκη: Αυτός είναι ο δημόσιος χώρος που λειτουργούσε ως ιδιωτικό πάρκινγκ

Loading