ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ

Θεσσαλονίκη: «Τρύπια» τα μετρά ασφάλειας στα δικαστήρια – Πριν δέκα ημέρες είχε φτάσει ο φάκελος-βόμβα

Συναγερμός για τέταρτη φορά μέσα σε λιγότερο από 3 μήνες χτύπησε στην Αντιτρομοκρατική μετα τον φάκελο βόμβα που έφτασε στα χέρια της προέδρου Εφετών Θεσσαλονίκης χωρίς να αντιληφθεί κανείς το παραμικρό.

Ο φάκελος βόμβα με περισσότερο από μισό κιλό ζελατοδυναμίτιδας που έφτασε στα χεριά της δικαστικού στη Θεσσαλονίκη έχει θέσει εκ νέου την αντιτρομοκρατική υπηρεσία σε κόκκινο συναγερμό.

propoli

Ο φάκελος βόμβα που εάν είχε ενεργοποιηθεί σύμφωνα με της ΕΛΑΣ θα σκόρπιζε τον θάνατο, έφτασε στο γραφείο της προέδρου εφετών Θεσσαλονίκης χωρίς ποτέ να περάσει από τον προβλεπόμενο έλεγχο ασφάλειας.

Μετά τα χτυπήματα στο Υπουργείο Εργασίας, την έδρα των ΜΑΤ στο Γουδί και την βόμβα σε τράπεζα στα Πετράλωνα πρόκειται για το τέταρτο περιστατικό μέσα σε διάστημα μικρότερο των τριών μηνών.

Όπως καταγγέλλουν δικηγόροι και εργαζόμενοι στο δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης τα κενά στη φύλαξη είναι πολύ μεγάλα. Συγκεκριμένα στο μηχάνημα x-ray η βάρδια ξεκινάει από τις 8 το πρωί όμως η πρόσβαση στο εσωτερικό του κτίριού μπορεί να γίνει πολύ νωρίτερά με αποτέλεσμα ο καθένας να μπορεί να περάσει ότι θέλει στο χώρο.

Αποστολέας του τρομοφακέλου εμφανιζόταν η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων και είχε φθάσει στα δικαστήρια τουλάχιστον δέκα ημέρες νωρίτερα, με την δικαστικό να σώζεται από την παρατηρητικότητα του συζύγου της, απόστρατου αξιωματικού, ο οποίος διέκρινε τα καλώδια και κατάλαβε πως ο φάκελος ήταν παγιδευμένος.

Ο Άρειος Πάγος μέσα από ανακοίνωσή του υπογράμμισε:

«Επισημαίνουμε την ανάγκη τοποθέτησης και λειτουργίας σε κάθε δικαστικό κατάστημα της Χώρας ηλεκτρονικών συστημάτων ελέγχου εισερχόμενης αλληλογραφίας για την ανίχνευση πιθανού επικίνδυνου περιεχομένου».

Οι Αρχές αξιολογούν την υπόθεση ως πολύ σοβαρή και προσπαθούν να φτάσουν στο πρόσωπο κλειδί πίσω από την αποτυχημένη απόπειρα.

Πρόσωπο «κλειδί» στην υπόθεση ο άνδρας που παρουσιάστηκε ως υπάλληλος εταιρείας ταχυμεταφορών και παρέδωσε τον φάκελο-βόμβα.

Από την Αντιτρομοκρατική περιμένουν την ανάληψη ευθύνης για την επίθεση στο υπουργείο Εργασίας για να διαπιστώσουν εάν συνδέεται με την αποστολή του φακέλου βόμβα.

Δείτε επίσης: Βόμβα στη Σταδίου: Η Αντιτρομοκρατική εντόπισε την μοτοσικλέτα που χρησιμοποίησαν οι τρομοκράτες στο υπ. Εργασίας

Loading