(ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI)

Τι θα συζητήσει με τον Ινδό ομόλογό του ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Στην Ινδία βρίσκεται ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος θα έχει συνάντηση με τον ομόλογό του Ναρέντρα Μόντι.

Το θέμα που θα πέσει στο τραπέζι είναι η ανάδειξη της Ελλάδας ως στρατηγικής, γεωπολιτικής και εμπορικής πύλης προς την Ευρώπη της πολυπληθέστερης χώρας του πλανήτη.

propoli

Στόχος είναι η περαιτέρω ενίσχυση των πολιτικών, οικονομικών και επενδυτικών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών, ενώ να σημειωθεί πως στην Ινδία βρίσκεται ήδη πολυπληθής επιχειρηματική αποστολή υπό τον υφυπουργό Εξωτερικών, αρμόδιο για την Οικονομική Διπλωματία, Κώστα Φραγκογιάννη.

Να αναφερθεί πως το απόγευμα ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα μιλήσει στο 9th Raisina Dialogue 2024 και αύριο θα μεταβεί στη Βομβάη έτσι ώστε να συναντήσει εκπροσώπους ινδικών επιχειρήσεων και ομίλων.

Υπολογίζεται ότι αναμένεται να αυξηθούν οι ινδικοί όμιλοι στην Ελλάδα, αλλά και να ενισχυθεί η παρουσία ελληνικών εταιρειών στην Ινδία.

Ο υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιο για την Οικονομική Διπλωματία και Εξωστρέφεια Κώστας Φραγκογιάννης βρέθηκε στο 2ο Κονκλάβιο Ευρώπης – Ινδίας για την Επιχειρηματικότητα και τη Βιωσιμότητα και είπε πως «η Ελλάδα μπορεί να αποτελέσει την πύλη της Ινδίας προς την Ευρώπη, με τα ελληνικά λιμάνια να λειτουργούν ως κόμβος του Διαδρόμου IMEC».

Δείτε επίσης: Στην Ινδία ο Κυρ. Μητσοτάκης – Συνάντηση με τον ομόλογό του Ν. Μόντι

Loading