Το «ναι μεν αλλά» των φορέων για το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια

Το «ναι μεν αλλά» των φορέων για το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια

Πολλές ενστάσεις για τις διατάξεις του νομοσχεδίου για τα ομόφυλα ζευγάρια έχουν οι φορείς που κλήθηκαν σήμερα στη βουλή.

Μπορεί οι περισσότεροι απ’ αυτούς να κρίνουν θετικά το νομοσχέδιο σε γενικές γραμμές, ωστόσο έχουν ζητήσει να έχουν τα ομόφυλα ζευγάρια το δικαίωμα στην υποβοηθούμενη αναπαραγωγή και την παρένθετη μητέρα αλλά και την αναγνώριση της γονεϊκότητας και για τους δύο γονείς.

Ο Νίκος Μακρής από την Ελληνική Ψυχολογική Εταιρεία είπε ότι «η πλειονότητα των ερευνών και η μετανάλυση καταδεικνύουν ότι ο σεξουαλικός προσανατολισμός δεν έχει επιπτώσεις στα παιδιά», ενώ η Χριστίνα Κανάκα (Ινστιτούτο Υγείας του Παιδιού) τόνισε ότι υπάρχουν μελέτες που δείχνουν ότι δεν είναι το φύλο γονέα που καθορίζει τον βαθμό φροντίδας.

Σχολίασε βέβαια ότι υπάρχουν και επιστημονικές απόψεις που είναι αντίθετες με αυτό που τόνισε η ίδια, ωστόσο δεν υπάρχουν πολλά δεδομένα.

«Όταν είναι σε ομόφυλη σχέση εκτός πλαισίου επηρεάζεται η σχέση ενός παιδιού. Όταν είναι εντός πλαισίου και γάμου είναι καλύτερη η κατάσταση του παιδιού. Η ηρεμία στην οικογένεια για τα παιδιά είναι ο κρίσιμος παράγοντας», με τον κ. Μακρή να σχολιάζει ότι ο ισχυρισμός ότι τα παιδιά των ομόφυλων δεν μεγαλώνουν το ίδιο καλά με αυτά των ετερόφυλων δεν έχει προκύψει από ερευνητικά δεδομένα.

Νωρίτερα, ο πρόεδρος της Egalite που εκπροσωπεί ΛΟΑΤΚΙ εργαζόμενους στην ΕΕ, Σταμάτης Άνθης επισήμανε ότι το νομοσχέδιο δεν αφαιρεί δικαιώματα, αλλά δίνει σε όσους τα στερούνται, προσθέτοντας ότι υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης στην πρόσβαση στην ιατρικώς υποβοηθούμενη αναπαραγωγή».

Δείτε επίσης: Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ: «Όσοι ψηφίσουν το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια να μην ξανάρθουν στην Εκκλησία»

Loading

Play