Τον έλεγχο των λογαριασμών του Παύλου Πολάκη από την Εισαγγελία ζήτησε ο Άδωνις Γεωργιάδης

Για εικονικά τιμολόγια στον έλεγχο του ΚΕΕΛΠΝΟ κατηγόρησε ο Α. Γεωργιάδης τον Π. Πολάκη.

Τον έλεγχο των λογαριασμών του πρώην αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη από την Εισαγγελία ζήτησε ο Άδωνις Γεωργιάδης σήμερα το πρωί.

propoli

Ο υπουργός Υγείας ανέφερε στην εκπομπή «Σήμερα» στον ΣΚΑΪ πως «στον έλεγχο που διενεργήθηκε από το ΚΕΕΛΠΝΟ τα μόνα εικονικά τιμολόγια που βρέθηκαν είναι σχετιζόμενα με τον κ. Πολάκη».

«Αν μιλήσω με τον Πολάκη για τον ΚΕΕΛΠΝΟ στη Βουλή, μετά θα πρέπει να τον πάρει ο εισαγγελέας» είπε ο υπουργός αρχικά και στη συνέχεια πρόσθεσε: «Βγήκε πόρισμα της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων όπου η έρευνα στο ΚΕΕΛΠΝΟ έγινε κατόπιν των καταγγελιών του κ. Πολάκη, για τη δική μου την περίοδο έβγαλε ότι όλα έχουν γίνει τέλεια και δεν υπάρχει η παραμικρή σκιά. Για την περίοδο Πολάκη η εταιρεία που ο ίδιος έλεγε να πληρώνεται παράνομα, η εταιρεία φύλαξης του ΚΕΕΛΠΝΟ, ότι έχει εικονικά τιμολόγια. Κατά τη γνώμη μου θα πρέπει να ελεγχθούν οι λογαριασμοί του κ. Πολάκη από την εισαγγελία. Αυτή η εικόνα του αδέκαστου και αδιάφθορου Πολάκη μετά από αυτό το πόρισμα έχει τελειώσει. Όταν τολμήσει και μου κάνει ερώτηση στη Βουλή θα τα καταθέσω στο κοινοβούλιο».

Στη συνέχεια ο κ. Γεωργιάδης εξήγησε: «Έχουμε τιμολόγια τα οποία γράφουν πάνω “πληρώνονται με διαφωνία της υπηρεσίας και κατόπιν εντολής του υφυπουργού Πολάκη”. Πολλά τιμολόγια, εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ. Στην συγκεκριμένη εταιρεία βγαίνει τώρα η εφορία και λέει: “αυτά τα τιμολόγια είναι εικονικά, είναι ψεύτικα δηλαδή”. Επειδή μας το παίζει πολυ αθώος και αδέκαστος και αδιάφθορος που θα μας βάλει όλους φυλακή. Ξαναλέω πως στον έλεγχο του ΚΕΕΛΠΝΟ τα μόνα εικονικά τιμολόγια που βρέθηκαν είναι τιμολόγια σχετιζόμενα με τον Πολάκη».

Δείτε επίσης: Δυστύχημα στα Τέμπη: «Το δυστύχημα οφείλεται σε λάθος του σταθμάρχη», κατέθεσε ο CEO της Hellenic Train


Loading