Βόλος | Καταγγελία ότι το Λιμενικό γκρέμισε κιόσκι γεμάτο φωλιές με νεογέννητα πουλιά

Βόλος | Καταγγελία ότι το Λιμενικό γκρέμισε κιόσκι γεμάτο φωλιές με νεογέννητα πουλιά

Η πρόεδρος του συλλόγου ANIMAΣ προχώρησε σε μια καταγγελία, καθώς όπως είπε το Λιμενικό Βόλου κατεδάφισε κιόσκι στο Βόλο, ωστόσο το κιόσκι ήταν γεμάτο με φωλιές νεογέννητων πουλιών.

Σύμφωνα με το Mega, το Λιμενικό Ταμείο Βόλου προχώρησε στην κατεδάφιση ενός ξύλινου κιόσκι στην Αγριά Βόλου, το οποίο ήταν γεμάτο με φωλιές πουλιών. Αυτή η κίνηση είχε ως αποτέλεσμα 50 νεογέννητα πουλάκια να βρεθούν πεταμένα στο έδαφος.

Η Μαρία Γανώτη, πρόεδρος ΑΝΙΜΑ, μίλησε στην πρωινή εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» για την υπόθεση: «Το πρόβλημα είναι πως αγνοούν πως εκτός από εμάς ζουν και άλλα πλάσματα σ αυτόν τον κόσμο. Πολλές φορές στα κόβουν δέντρα και σκοτώνονται τα πουλιά. Μπορεί να γίνει αυτό αλλά όχι όταν είναι η εποχή που φωλιάζουν. Είναι γύρω στα 50 πουλάκια. Αυτό το έκανε το Λιμενικό Ταμείο αλλά αγνόησαν πως υπάρχουν αυτά, ενώ κάνουν φασαρία αυτά τα πουλάκια. Θα μπορούσαν να γίνει τον Σεπτέμβρη αυτό. Η καταστροφή φωλιών είναι ποινικό αδίκημα, υπάρχει νομοθεσία».

Τα μικρά πουλιά μεταφέρθηκαν στον Σύλλογο Προστασίας και Περίθαλψης της Άγριας Ζωής, ANIMA.

«Σε μια καταστροφική ενέργεια προέβη το Λιμενικό Ταμείο Βόλου, που ανέθεσε σε εργολάβο να γκρεμίσει ξύλινο κιόσκι σε περιοχή ευθύνης του στην Αγριά. Το ότι το κιόσκι ήταν γεμάτο με φωλιές σταχταρών, με μωράκια που δεν ήταν σε θέση να πετάξουν για δεκαπέντε μέρες, δεν απασχόλησε (ως συνήθως) κανέναν. Ευτυχώς ένας πολίτης αντιλήφθηκε την καταστροφή και μάζεψε τα σχεδόν πενήντα μωρά που βρέθηκαν κάτω, πριν φαγωθούν από γάτες ή πεθάνουν από αφυδάτωση.

Τα σταχταράκια έφτασαν στην ΑΝΙΜΑ με τη φροντίδα του Γιάννη Βέργου από τη Μονάδα Διαχείρισης, και προστέθηκαν στα υπόλοιπα διακόσια που φροντίζουμε αυτές τις μέρες.

Από κοινού με την Ορνιθολογική Εταιρεία στείλαμε επιστολή διαμαρτυρίας στο Λιμενικό Ταμείο Βόλου, κοινοποιημένη στο Υπουργείο Περιβάλλοντος, και ζητάμε την αποκατάσταση του κιοσκιού ακριβώς όπως ήταν, για να το βρουν οι σταχτάρες του χρόνου, μιας και το χρησιμοποιούσαν εδώ και πολλά χρόνια για φώλιασμα. Δεν περιμένουμε βέβαια και πολλά. Έχει ματώσει η ψυχή μας με την αναλγησία και την πλήρη αγνόηση από δημόσιους φορείς και εργολάβους αλλά και πολλούς ιδιώτες της ανάγκης να επιζήσουν και τα υπόλοιπα πλάσματα που κατοικούν στον πλανήτη.

Εμείς εδώ στην ΑΝΙΜΑ ταΐζουμε όλη μέρα σταχτάρες..»

Loading