Επιστρεπτέα προκαταβολή: Πιστώνεται σε 47.532 δικαιούχους

19
Επιστρεπτέα προκαταβολή: Πιστώνεται σε 47.532 δικαιούχους
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ
Μέχρις στιγμής έχει κατατεθεί το ποσό των 468,7 εκατ. στους λογαριασμούς 47.532 δικαιούχων της επιστρεπτέας προκαταβολής μαζί με τα 235,4 εκατ. ευρώ που κατατέθηκαν  σήμερα το πρωί στους λογαριασμούς 13.474 δικαιούχων.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), 53.351 επιχειρήσεις οριστικοποίησαν, μέσω της πλατφόρμας “myBusinessSupport” (www.aade.gr/mybusinesssupport), την Αίτηση Χορήγησης της ενίσχυσης. Οι πληρωμές, για το υπόλοιπο 10% των δικαιούχων, θα ολοκληρωθούν το συντομότερο δυνατό, μετά από έλεγχο.

Υπολογίζεται ότι οι τελευταίοι 5.816 δικαιούχοι της επιστρεπτέας προκαταβολής θα μοιραστούν άλλα περίπου 89 εκ ευρώ που θα πιστωθούν στους λογαριασμούς τους τις πρώτες ημέρες του Ιουνίου.

Το Υπουργείο Οικονομικών θα δρομολογήσει, τον Ιούνιο, τις διαδικασίες για ένα νέο πρόγραμμα του χρηματοδοτικού σχήματος, με βάση την απώλεια τζίρου των μηνών Μαρτίου, Απριλίου και Μαΐου. Το αδιάθετο υπόλοιπο της πρώτης φάσης θα προστεθεί στη δεύτερη φάση, ώστε το συνολικό ποσό που θα έχει χορηγηθεί, μέχρι τέλος Ιουνίου, να διαμορφωθεί στα 2 δισ. ευρώ.

Σύμφωνα με την πρώτες εκτιμήσεις το ποσό που θα διατεθεί από το υπόλοιπο του πρώτου κύκλου και το δεύτερο κύκλο της επιστρεπτέας προκαταβολής αναμένεται να φτάσει τα 1,4-1,5 δις ευρώ ενώ το ενδιαφέρον αναμένεται υπερδιπλάσιο από αυτό του πρώτου κύκλου.

Δείτε ακόμη: ΕΦΚΑ: Στις 2 Ιουνίου οι αυξημένες επικουρικές συντάξεις