Ερντογάν: «Ο Χαφτάρ είναι αναξιόπιστος»

24
Ερντογάν: Είναι μια νέα περίοδος ελεγχόμενης κοινωνικής ζωής
Αναξιόπιστο χαρακτήρισε τον Χαλίφα Χαφτάρ ο Τούρκος Πρόεδρος, Ταγίπ Ερντογάν, σε δηλώσεις του.

Σχολιάζοντας πληροφορίες ότι ο Λίβυος Στρατάρχης, Χαλίφα Χαφτάρ είναι έτοιμος να συμβιβαστεί στο Βερολίνο, ο Ταγίπ Ερντογάν απάντησε: «Αυτός ο άνθρωπος δεν είναι άνθρωπος αξιόπιστος. Χθες συνέχισαν να βομβαρδίζουν τη Τρίπολη. Εμείς θα το δούμε αυτό πολύ καθαρά στο Βερολίνο. Θα δούμε και τι θα κάνουν μία δύο μέρες μετά το Βερολίνο», εκφράζοντας, παράλληλα, την ελπίδα να τηρηθούν οι υποσχέσεις που οι δύο αντιμαχόμενες πλευρές έχουν δώσει.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Sputnik, ο Χαλίφα Χαφτάρ, εξέφρασε, κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Δένδια, την ετοιμότητά του να υπογράψει στο Βερολίνο έναν συμβιβασμό με την πλευρά της κυβέρνησης της Τρίπολης. «Ο Χαφτάρ είπε ότι υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις, τις οποίες έχει και στο παρελθόν πει, θα υπέγραφε μία συμφωνία», σημειώνει το Sputnik, σημειώνοντας παράλληλα όμως, ότι ο Λίβυος Στρατάρχης δεν διευκρίνισε ποιες είναι αυτές.

Ο Χαφτάρ ευχαριστεί τον Πούτιν

Αξίζει να σημειωθεί πως ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου ανακοίνωσε, σήμερα, ότι ο Χαλίφα Χαφτάρ έχει στείλει επιστολή με την οποία ευχαριστεί τον Βλαντιμίρ Πούτιν για τις προσπάθειες που κάνει ώστε να βρει λύση στο λιβυκό ζήτημα. «Σε ευχαριστώ και εκφράζω την πλήρη στήριξή μου για την πρωτοβουλία να φιλοξενήσεις τις ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις στη Μόσχα. Είμαι έτοιμος να μεταβώ εκ νέου στη Μόσχα και να συνεχιστεί ο διάλογος που έχει ξεκινήσει. Αποδέξου την βαθιά εκτίμηση και σεβασμό», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Ρώσος Πρόεδρος ανακοίνωσε ότι θα συμμετάσχει στην Διάσκεψη του Βερολίνου προκειμένου να καθίσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, ενώ ο Σεργκέι Λαβρόφ υποστήριξε ότι «τα κείμενα συμφωνίας είναι σχεδόν έτοιμα», υπογραμμίζοντας, εντούτοις, ότι το κλίμα ανάμεσα στις δύο λιβυκές πλευρές είναι εξαιρετικά τεταμένο.