Αισιόδοξα μηνύματα από την Αμερική: «Εμβόλιο πριν το τέλος του 2020»

42
AstraZeneca: Τον Σεπτέμβριο τα αποτελέσματα για το εμβόλιο του Covid-19
Αισιόδοξα είναι τα μηνύματα που έρχονται από τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, όπου η εταιρεία Moderna έχει θετικά μηνύματα από της δύο φάσεις δοκιμών του εμβολίου για την Covid -19.

Μάλιστα ο πρόεδρος-γενικός διευθυντής της εταιρείας, Στεφάν Μπανσέλ, προτρέπει να προχωρήσουν οι χώρες της Ευρώπης άμεσα σε παραγγελίες καθώς θα χρειαστούν έξι με εννιά μήνες προκειμένου να μπορεί να γίνει η παραγωγή από την στιγμή της παραγγελίας.

Αναλυτικά όσα είπε:

«Η βοήθεια που χρειάζομαι από τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις, και την οποία δεν έχω λάβει μέχρι σήμερα, είναι να κάνουν παραγγελίες.

Χρειάζονται περίπου έξι με εννέα μήνες από τη στιγμή που θα λάβουμε μια παραγγελία μέχρι να είμαστε σε θέση να παραδώσουμε τα εμβόλια. Θα πρέπει πρώτα να αγοράσουμε τα υλικά, τα μηχανήματα, να προσλάβουμε συνεργάτες και να τους εκπαιδεύσουμε.

Κάθε μέρα που περνάει χωρίς παραγγελίες από τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις είναι μία ημέρα καθυστέρησης της εισαγωγής του εμβολίου στην Ευρώπη.

Στο πιο αισιόδοξο σενάριο, αν όλα πάνε καλά –και υπάρχουν 50 λόγοι για να έχουμε καθυστερήσεις– δεν είναι καθόλου απίθανο γύρω στον Οκτώβριο-Νοέμβριο».

Πρώτη που θα έχει το εμβόλιο θα είναι η Αμερική ενώ η Ευρώπη θα προμηθευτεί το εμβόλιο από ένα εργοστάσιο της εταιρείας στην Ελβετία.

Μάλιστα πρόσφατα η εταιρεία ανακοίνωσε συμφωνία με την Lonza προκειμένου να είναι σε θέση να παρασκευάσει μέχρι και ένα δισεκατομμύριο εμβόλια ετησίως.

Δείτε επίσης:

Έρευνα: Όσοι έχουν αναρρώσει δε μεταδίδουν τον κορονοϊό