Ετοιμάζεται για Βοστώνη ο Παναγιώτης-Ραφαήλ

65
Ετοιμάζεται για Βοστώνη ο Παναγιώτης-Ραφαήλ
Ευχάριστα είναι τα νέα αναφορικά με το 18 μηνών αγοράκι Παναγιώτη-Ραφαήλ, που πάσχει από νωτιαία μυϊκή ατροφία. Έπειτα από συνάντηση που είχε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας με τον πατέρα του μικρού αγοριού, είναι όλα έτοιμα προκειμένου το παιδί να μεταβεί στη Βοστώνη.

Η περιπέτεια της υγείας του μικρού Παναγιώτη-Ραφαήλ συγκλόνισε το πανελλήνιο καθώς δεν ειναι λίγοι οι άνθρωποι (διάσημοι και μη) που έσπευσαν να βοηθήσουν, ο καθένας με όποιον τρόπο μπορούσε, προκειμένου να μαζευτεί το αρκετά μεγάλο χρηματικό πόσο που απαιτούνταν για τα έξοδα της εγχείρισης έτσι ώστε να μεταβεί στη Βοστώνη.

“Είναι όλα έτοιμα”

Όπως δήλωσε ο πατέρας του μικρού αγοριού έπειτα από την συνάντηση του με τον Βασίλη Κικίλια, έχουν ολοκληρωθεί τα απαραίτητα διαδικαστικά για να γίνει το ταξίδι ζωής.

«Μόλις ενημερώθηκα από τον υπουργό ότι τελείωσαν τα διαδικαστικά για τη μετάβαση του παιδιού στη Βοστώνη, όλα πήγαν καλά. Θέλω να ευχαριστήσω τον ελληνικό λαό και τον κυπριακό λαό, που το πρόβλημα του παιδιού μου έγινε και δικό τους πρόβλημα. Ευχαριστώ την κυβέρνηση, τον υπουργό και τον πρωθυπουργό, που ευαισθητοποιήθηκαν και έδωσαν λύση. Κατανοώ την απόφαση του Ανώτατου Υγειονομικού Συμβουλίου. Η ευθύνη είναι 100% δική μας».

“Είχα υποσχεθεί ότι θα κάνουμε τα πάντα”

Από την πλευρά του, ο υπουργός Υγείας μετά το τέλος της συνάντησης δήλωσε:

«Για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα διάλεξα να μην κάνω δηλώσεις, σεβόμενος το ιατρικό απόρρητο, την οικογένεια του παιδιού και την κατάσταση. Σέβομαι απολύτως και ως γιατρός τους επιστήμονες στο Ανώτατο Υγειονομικό Συμβούλιο, που κάνουν την δουλειά τους. Αλλά, υπάρχει και ο ανθρώπινος παράγοντας.

Είχα υποσχεθεί στους γονείς του παιδιού ότι σε ανθρώπινο επίπεδο θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν, πρώτα απ’ όλα η ελληνική κοινωνία που βοήθησε και έβαλε πλάτη και μετά τα πάσης φύσεως διαδικαστικά που έχουν να κάνουν με το εξωτερικό, με την εταιρεία που προμηθεύει το φάρμακο, με τις διατυπώσεις που πρέπει να γίνουν, τις οποίες από εδώ και πέρα αναλαμβάνει η MDA. Θέλω να ευχαριστήσω τους γονείς για την υπομονή την οποία έδειξαν, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι υπάρχει ανθρωπιά σε αυτήν την χώρα».

Δέσμευση Novartis

Μόλις τακτοποιηθούν τα τελευταία και απαραίτητα διαδικαστικά, ο μικρός Παναγιώτης-Ραφαήλ θα μεταβεί μαζί με τους γονείς του στη Βοστώνη, για τα οποία μάλιστα δεσμεύτηκε να βοηθήσει η πολυεθνική φαρμακοβιομηχανία Novartis, έπειτα από συνάντηση στελεχών της με τον υπουργό Υγείας.