Έβρος: Έφτασαν στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων

93
Έβρος: Έφτασαν στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων (pic)
Προσγειώθηκε πριν λίγο στο αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης ένα C 130 το οποίο μεταφέρει στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων προκειμένου να ενισχύσουν τη δύναμη που προσπαθεί να απωθήσει χιλιάδες άτομα τα οποία θέλουν να μπουν στο ελληνικό έδαφος και συνεχώς αυξάνονται.

Η εικόνα ίσως περιέχει: αεροπλάνο και υπαίθριες δραστηριότητες

Πηγή φώτο: e-evros.gr

Υπενθυμίζεται ότι αργά το βράδυ του Σαββάτο (29/2) έφτασαν στον Έβρο 6 διμοιρίες των ΜΑΤ από Αθήνα και Θεσσαλονίκη και η ΕΚΑΜ της Ελληνικής Αστυνομίας, προκειμένου να ενισχύσουν την αστυνόμευση στα σύνορα.

Το κλίμα παραμένει ιδιαίτερα τεταμένο και γι’αυτό το λόγο ο Κυριάκος Μητσοτάκης συγκαλεί εκτάκτως ΚΥΣΕΑ στις 6 το απόγευμα.

Νωρίτερα ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, τόνισε από τις Καστανιές ότι «θα γίνει ό,τι χρειαστεί για να φυλαχθούν τα σύνορα της Ελλάδας».

Ο κ. Παναγιωτόπουλος υποστήριξε ότι τα σύνορα «φυλάσσονται με εξαιρετικό τρόπο» και ότι οι δυνάμεις της Ελλάδας «κάνουν ό,τι πρέπει για να τα φυλάξουν». Επισήμανε επίσης ότι «υπάρχει οργανωμένη μετακίνηση προς τα σύνορα, αλλά εμείς κάνουμε τη δουλειά μας».

Μηταράκης: «Προστατεύουμε τη χώρα μας»

Μήνυμα πως «η Ελλάδα φυλάσσει τα σύνορά της, προστατεύουμε τη χώρα μας, αυξάνοντας στο μέγιστο βαθμό τα μέτρα επιφυλακής και αποτροπής», έστειλε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης.