Άδεια τα καταστήματα πριν τα μεσάνυχτα – Έλεγχοι και πρόστιμα

Εκκωφαντική σιγή επικράτησε στους κεντρικότερους δρόμους της Θεσσαλονίκης με τους εξονυχιστικούς ελέγχους και τα τσουχτερά πρόστιμα να πρωταγωνιστούν, στο πλαίσιο της απαγόρευσης της λειτουργίας των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος από τις 12:00 τα μεσάνυχτα.

Ρεπορτάζ: Αντωνία Γκουβεντάρη

Λίγα λεπτά πριν σημάνει 12:00 τα μεσάνυχτα, στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας πραγματοποιούσαν ελέγχους προκειμένου να εξακριβώσουν την τήρηση των νέων μέτρων κατά του κορονοϊού.

Η παρουσία της ΕΛ.ΑΣ ήταν έντονη στους πολυσύχναστους δρόμους της Θεσσαλονίκης, όπως Βαλαωρίτου, Λαδάδικα, Μητροπόλεως και Λεωφόρο Νίκης.

Το πρώτο πρόστιμο των 10.000 ευρώ για τη μη τήρηση των μέτρων επιβλήθηκε σε καφέ-μπαρ στη Λεωφόρο Νίκης, καθώς παρατηρήθηκαν περίπου 40 άτομα στο εσωτερικό του μαγαζιού κατά τον έλεγχο, όπως ανέφερε αξιωματικός της Αστυνομίας.

Όπως αποτυπώνεται στις αποκλειστικές φωτογραφίες του politic.gr, η πλειοψηφία των καταστημάτων, πλην ορισμένων απροσάρμοστων στη νέα κανονικότητα, ξεκίνησε από νωρίς να μαζεύει τα τραπεζοκαθίσματα ενώ οι πολίτες φαίνεται να συμμορφώθηκαν από την πρώτη κιόλας ήμερα επιβολής των νέων μέτρων.

Σύμφωνα με τον υπεύθυνο καφέ-μπαρ στη Λεωφόρο Νίκης, ο κόσμος από τις 10:00 το βράδυ ελαττωνόταν σημαντικά και «είναι λογικό, γιατί όταν ξέρεις πως έχεις δύο ώρες να πιείς το ποτό σου, είσαι συγκρατημένος», τόνισε ο ίδιος.

Παράλληλα, επέρριψε ευθύνες στα κλαμπ και στα beach bars υποστηρίζοντας πως είναι άδικο για τα καφέ-μπαρ, τα οποία τηρούν ευλαβικά τα προβλεπόμενα μέτρα.

Ερωτηθείς αν έγιναν αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας του καταστήματος με την επερχόμενη μείωση του ωραρίου, ο υπεύθυνος του καταστήματος υπογράμμισε πως αποφάσισαν να ανοίγουν νωρίτερα το μαγαζί προκειμένου να μην προβούν σε απολύσεις.

Δείτε αποκλειστικές φωτογραφίες του politic.gr :

Σημειώνεται πως σε περίπτωση παράβασης των νέων μέτρων απαγόρευσης επιβάλλεται την πρώτη φορά διοικητικό πρόστιμο 10.000 ευρώ και αναστολή λειτουργίας για 3 ημέρες, ενώ στην δεύτερη παράβαση αναστολή λειτουργίας για είκοσι ημέρες.

Τα νέα μέτρα αφορούν τις εξής επιχειρήσεις:

  • Δραστηριότητες υπηρεσιών εστιατορίων και κινητών μονάδων εστίασης
  • Παροχής ποτών
  • Υπηρεσίες τροφοδοσίας, catering
  • Εκμετάλλευσης κτήματος για διενέργεια εκδηλώσεων
  • Διοργάνωσης ψυχαγωγικών εκδηλώσεων

Εξαιρούνται οι υπηρεσίες delivery και take away, χωρίς πώληση αλκοόλ.

Διαβάστε επίσης: «Φταίνε τα μπαράκια και τα beach bars» για τα νέα μέτρα κορονοϊού