Πλημμύρες και απεγκλωβισμοί στο Λαγκαδά – Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης με εντολή του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολου Τζιτζικώστα, κηρύχθηκε ο δήμος Λαγκαδά, μετά τις μεγάλες ζημιές που υπέστησαν οι περιοχές του δήμου από τη χθεσινή έντονη βροχόπτωση.

Ελέω κακοκαιρίας πλημμύρισαν σπίτια ενώ τα νερά υπερ-κάλυψαν τους δρόμους με συνέπεια την διακοπή της κυκλοφορίας την οχημάτων. Μέχρι στιγμής, έχουν απεγκλωβιστεί τουλάχιστον 19 άτομα από τα χωριά Περιβολάκι, Καβαλάρι, Λαγυνά και από τις επαρχιακές οδούς από Λαγκαδά για Χρυσαυγή και Πέντε Βρύσες.

Παράλληλα, η Πυροσβεστική Υπηρεσία έχει δεχτεί τουλάχιστον 100 κλήσεις για απαντλήσεις υδάτων.

Δείτε τα αποκλειστικά βίντεο του Politic.gr :

«Ανησυχία για την επόμενη ημέρα»

Ο δήμαρχος Λαγκαδά, Ιωάννης Ταχματζίδης, μιλώντας στο Politic Radio μέσα από τη συχνότητα του Flash 99,4, δήλωσε πως «αυτή τη στιγμή το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται στο ύψος του ΑΓΝΟ, της επαρχιακής οδού Λαγκαδά Θεσσαλονίκης καθώς επίσης και στην επαρχιακή οδό Λαγκαδά – Κολχικού. Η κίνηση των οχημάτων γίνεται με δυσκολία».

Περιέγραψε την κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή λέγοντας: «Από την εκδήλωση των καιρικών φαινομένων, μέχρι το πρωί το οδικό δίκτυο του Λαγκαδά είχε σχεδόν αποκοπεί τελείως. Έπεσε ένα τμήμα δίπλα από τη γέφυρα εκεί στο Κολχικό, έχοντας ως συνέπεια να προσέρχονται τα οχήματα από ένα ρεύμα».

Ο κ. Ταχματζίδης σημείωσε πως κατά τη διάρκεια της νύχτας σημειώθηκαν πολλαπλές διακοπές ρεύματος, ωστόσο, αποκαταστάθηκαν οι ζημιές.

Σημειώνοντας, εν συνεχεία, πως αιτήθηκε να κηρυχθεί η περιοχή σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Ο δήμαρχος Λαγκαδά υπογράμμισε πως η αποτίμηση των ζημιών θα γίνει τις επόμενες ημέρες, προκειμένου να υπάρξει μια ξεκάθαρη εικόνα ενώ εξέφρασε την ανησυχία του για την επόμενη ημέρα, καθώς αναμένονται νέα έντονα καιρικά φαινόμενα.

Ακούστε όσα είπε ο δήμαρχος Λαγκαδά στο Politic Radio:

Έκτακτη Οικονομική Ενίσχυση από το υπουργείο Εσωτερικών

Εξαιτίας των ζημιών που προκλήθηκαν από τη χθεσινή θεομηνία, ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος επικοινώνησε το πρωί με τον δήμαρχο Λαγκαδά, Ιωάννη Ταχματζίδη.

Ως εκ τούτου, με απόφαση του υπουργού Εσωτερικών εγκρίθηκε έκτακτη οικονομική ενίσχυση από 150.000 ευρώ, προκειμένου να αντιμετωπισθούν οι πρώτες βασικές ανάγκες από τις καταστροφές που προκλήθηκαν στις δύο περιοχές.

Δείτε αποκλειστικές φωτογραφίες του Politic.gr από τις ζημιές που προκλήθηκαν:

Διαβάστε επίσης: Βροχές από το μεσημέρι και στην Αττική φέρνει η κακοκαιρία «Θάλεια»