Θεσσαλονίκη: Ποιο 65%; Γεμάτα τα λεωφορεία του ΟΑΣΘ! (pics)

Το 100% της πληρότητας αγγίζει ο αριθμός επιβατών στα λεωφορεία του ΟΑΣΘ, δημιουργώντας συγχρωτισμό και αγανάκτηση σε όσους μετακινούνται στη Θεσσαλονίκη.

Της Αντωνίας Γκουβεντάρη

Παρά το γεγονός πως χθες (8/7), στην ΚΥΑ που δημοσιεύτηκε, σημειωνόταν ρητά πως ο μέγιστος αριθμός των μεταφερόμενων επιβατών στα λεωφορεία -και γενικότερα στα ΜΜΕ- οριοθετείται στο 65%, αυτό δεν τηρείται.

Οι προβλεπόμενες αποστάσεις για την πρόληψη της διασποράς του κορονοϊού είναι ανέφικτο να τηρηθούν, όταν τα λεωφορεία γεμίζουν με στριμωγμένους επιβάτες.

Αντικρίζοντας τις παρακάτω εικόνες στη γραμμή 31 του ΟΑΣΘ, γίνεται κατανοητό πως οι επιβάτες προσπαθούν να συμμορφώνονται στις συστάσεις. Ωστόσο, όταν «δεν υπάρχει ασφαλές περιβάλλον, πώς να επιδείξουν την υπομονή και τη θέληση να συνεχίσουν;», όπως ανέφερε εξοργισμένη επιβάτης, φωνάζοντας στον οδηγό.

Μάσκα ή… αξεσουάρ;

Η χρήση μάσκας έχει γίνει τρόπος ζωής για πολλούς πολίτες, ειδικά για όσους κυκλοφορούν με τα ΜΜΕ, όπου η χρήσης της είναι, ούτως ή άλλως, υποχρεωτική.

Στο γεμάτο λεωφορείο του ΟΑΣΘ που αναφέραμε, η πλειοψηφία των επιβατών φορούσε προστατευτική μάσκα.

Ωστόσο, δεν έλειψαν και οι περιπτώσεις των ανθρώπων που δεν είχαν μάσκα ή που την είχαν απλώς κρεμασμένη στα αυτιά τους, σαν να είναι… αξεσουάρ.

Δείτε ακόμη: Θεσσαλονίκη: Έσπασε το τζάμι σε εν κινήσει λεωφορείο του ΟΑΣΘ (vds)