Θεσσαλονίκη: Σε απόγνωση οι καταστηματάρχες – Προβλέπονται λουκέτα

Μεγάλο πλήγμα έχουν δεχτεί τα καταστήματα της πόλης ενόψει της πανδημίας του νέου κορονοϊού, ωστόσο, δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο ύπαρξης ακόμη περισσότερων λουκέτων λόγω της απόφασης για ακύρωση της φετινής ΔΕΘ.

Ρεπορτάζ: Νίκη Σταματιάδου

Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, Παντελής Φιλιππίδης δήλωσε στο politic.gr πως για πρώτη φορά εδώ και πολλά χρόνια ακυρώνεται η ΔΕΘ και αυτό θα πλήξει τις επιχειρήσεις της πόλης: «Πάνω από όλα η υγεία, ωστόσο, το εμπόριο βρίσκεται στα δύσκολα, βρεθήκαμε στην άβυσσο, όταν καταργείται ένας θεσμός τρομάζει ο κόσμος και αυτό χτυπάει την αγορά».

Ενδεχόμενο τοπικού lockdown και τα νέα μέτρα της κυβέρνησης για τα καταστήματα εστίασης και διασκέδασης:

Σχετικά με το ενδεχόμενο τοπικού lockdown και τα νέα μέτρα της κυβέρνησης για τα καταστήματα εστίασης και διασκέδασης να κλείνουν στις 12 τα μεσάνυχτα ο κ. Φιλιππίδης παρουσιάζεται κατηγορηματικά αντίθετος με αυτό το μέτρο καθώς όπως δηλώνει «Πριν τις 12 δεν κολλάμε και μετά τις 12 κολλάμε;» και προσθέτει πως θα καταγραφούν καθημερινές καταστροφές στα καταστήματα και αναμένεται να μπουν λουκέτα.

Επιπρόσθετα, ο η επικεφαλής των μικροεμπόρων και αυτοαπασχολούμενων, Ράνια Καπετανγιώργη σχολιάζοντας στο politic.gr το ενδεχόμενο τοπικού lockdown τονίζει πως θα είναι απαραίτητη η βοήθεια της κυβέρνησης όμως, «Βολεύει κατά πολύ να γίνονται τα τοπικά lockdown γιατί δεν αναγκάζεται η κυβέρνηση να βάλει το χέρι στην τσέπη».

Eurokinissi @ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ
Η Θεσσαλονίκη την εποχή του κορονοϊού

Συχνό ήταν και το φαινόμενο των εκπτώσεων για μεγάλη περίοδο προκειμένου οι έμποροι να δώσουν ένα κίνητρο στους καταναλωτές να βγουν στην αγορά αλλά όπως τόνισε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης , μέσα στην καραντίνα ο κόσμος κλήθηκε να ζήσει με 800€ για 45 μέρες και αυτό δημιούργησε υποχρεώσεις που πρέπει να καλυφθούν τώρα.

Τέλος, και οι δύο σύλλογοι ζήτησαν άμεσα μέτρα από την κυβέρνηση τα οποία θα είναι βιώσιμα για τους εμπόρους διότι «Αναμένονται χειρότερα πράγματα, όχι της τάξεως των προηγούμενων εποχών, βρισκόμαστε σε μια υγειονομική κρίση και το ντόμινο ξεκίνησε να πέφτει», είπε χαρακτηριστικά κλείνοντας ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης.

Δείτε ακόμη:

Ποζρικίδης: Η ματαίωση της ΔΕΘ θα κοστίσει 50 εκ. ευρώ!