Θεσσαλονίκη: Συγκέντρωση αντιεξουσιαστών στα δικαστήρια

Συγκέντρωση αλληλεγγύης πραγματοποιούν αυτή την ώρα μέλη του ευρύτερου αντιεξουσιαστικού χώρου πέριξ του Δικαστικού Μεγάρου, στη Θεσσαλονίκη, με αφορμή το θερμό επεισόδιο που σημειώθηκε χθες (16/9) στο κέντρο της πόλης, αλλά και για την εκδίκαση της υπόθεσης ατόμων που συμμετείχαν σε οικοδομικές εργασίες στην κατάληψη Libertatia.

Χθες, στις 22:30, μέλη του αντιεξουσιαστικού χώρου ξεκίνησαν πορεία από το ξενοδοχείο Macedonia Palace προς το Λευκό Πύργο. Επιθυμούσαν να διαγράψουν τα ακροδεξιά συνθήματα που είχαν γραφτεί λίγες ημέρες νωρίτερα σε τοίχους.

propoli

Ωστόσο, μια ομάδα αντιεξουσιαστών προχώρησε σε αναγραφή συνθημάτων με σπρέι στους τοίχους του Βασιλικού θεάτρου.

Ισχυρή αστυνομική δύναμη, δικυκλιστές της ομάδας Ζ και ομάδας ΔΙΑΣ, αστυνομικοί της ΟΠΚΕ και των ΜΑΤ συγκεντρώθηκαν στη λεωφόρο Μ. Αλεξάνδρου προκειμένου να ελέγξουν την πορεία.

Κατά τον έλεγχο της πορείας, ξέσπασε συμπλοκή, όταν οι αστυνομικοί περικύκλωσαν τους αντιεξουσιαστές. Μερικοί διαδηλωτές τραυματίστηκαν και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου.

Συνολικά, συνελήφθησαν 48 αντιεξουσιαστές και αντιμετωπίζουν την κατηγορία της διατάραξης κοινής ειρήνης.

Δείτε την ανακοίνωση των συλληφθέντων, που καταγγέλλουν πως δέχτηκαν επίθεση από τις αστυνομικές δυνάμεις:

«Σήμερα το βράδυ 16/9, δύο μέρες πριν την επέτειο δολοφονίας του Παύλου Φύσσα μετά από αντιφασιστική παρέμβαση στην παραλία Θεσσαλονίκης δεχτήκαμε επίθεση από τις δυνάμεις καταστολής (δράση, Δίας, ΟΠΚΕ, Ματ) που είχε ως αποτέλεσμα τη σύλληψη 48 συντρόφων και συντροφισσών και τον τραυματισμό πολλών, δύο εκ των οποίων νοσηλεύονται. Καλούμε αύριο 17/9 στις 9 σε συγκέντρωση αλληλεγγύης στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης. Όλες και όλοι στην πορεία την Παρασκευή 18/9 18:30 στην Καμάρα».

Σημειώνεται ότι στις 11:00 θα συγκεντρωθούν στο Δικαστικό Μέγαρο εργαζόμενοι της ΒΙΟΜΕ και μέλη του αντιεξουσιαστικού χώρου για την υπόθεση του πλειστηριασμού του εργοστασίου.

Οι κατηγορίες

Σύμφωνα με πληροφορίες από τη Γενική ασφάλεια, εκτός από την κατηγορία της διατάραξης της κοινής ειρήνης, οι συλληφθέντες φέρεται να κατηγορούνται και για φθορά ξένης ιδιοκτησίας και βία κατά υπαλλήλων, γεγονός που επιβαρύνει κατά κάποιον τρόπο το κατηγορητήριο.

Στο μεταξύ, οι πληροφορίες που προέρχονται από τους δικηγόρους των διωκόμενων αναφέρουν, ότι η διαδικασία ανάκρισης από τον Εισαγγελέα βρίσκεται σε εξέλιξη και θα διαρκέσει αρκετά, δεδομένου ότι οι συλληφθέντες είναι 48.

Η εξέλιξη της υπόθεσης εξαρτάται από τον εισαγγελέα, ο οποίος καλείται να αποφασίσει αν θα ακολουθηθεί η αυτόφωρη διαδικασία ή θα οριστεί δικάσιμος. Στην πρώτη περίπτωση, οι συλληφθέντες θα κρατηθούν, ενώ στη δεύτερη θα αφεθούν ελεύθεροι μέχρι την ημέρα της δίκης.

Δείτε ακόμη:
Θεσσαλονίκη: Ένταση σε πορεία στη Νέα Παραλία, με 51 συλλήψεις

Loading