Εξεύρεση λύσης αναζητούν UEFA και βελγική ομοσπονδία για την οριστική διακοπή της σεζόν στην Jupiler League

141
Εξεύρεση λύσης αναζητούν UEFA και βελγική ομοσπονδία για την οριστική διακοπή της σεζόν στην Jupiler League

Οι διοργανωτές του πρωταθλήματος Βελγίου θα επιδιώξουν να πείσουν την UEFA για τη νομιμότητα της απόφασής τους να διακόψουν οριστικά το πρωτάθλημα, μετά την απειλή του αποκλεισμού των συλλόγων από τις ευτωπαϊκές διοργανώσεις της επόμενης περιόδου.

Η βελγική ποδοσφαιρική ομοσπονδία (KBVB) θα παρουσιάσει τις θέσεις της στην εκτελεστική επιτροπή της UEFA, μετά από ένα σαββατοκύριακο διαβουλεύσεων ανάμεσα στον πρόεδρο της, Μεχντί Μπαγιάτ και στον «ισχυρό άνδρα» της ευρωπαϊκής συνομοσπονδίας, Αλεξάντερ Τσεφέριν.

«Ήταν μία επικοδομοιτική συζήτηση, στην οποία εξομαλύνθηκαν όλες οι πτυχές και η πρόθεση ήταν να βρεθεί μία λύση που θα ικανοποιήσει και τις δύο πλευρές», αναφέρει η ανακοίνωση της KBVB που εκδόθηκε το Σάββατο (4/04).

Προσθέτει ότι η απόφαση της Πέμπτης από τους ανθρώπους της Pro League, να ανακοινώσουν την οριστική διακοπή της Jupiler League, μετά την προσωρινή αναστολή που ανακοινώθηκε τον περασμένο μήνα εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού, θα εξηγηθεί στην αρμόδια επιτροπή της UEFA, χωρίς να γίνει γνωστό το πότε.

«Με αυτό τον τρόπο, η πρόθεση είναι να διασφαλίσουμε τα ευρωπαϊκά εισιτήρια για τις ομάδες του Βελγίου και τη σεζόν 2020/2021», σημειώνεται στην ανακοίνωση και καταλήγει: «Η KBVB εξακολουθεί να υποστηρίζει την προσέγγιση της UEFA, να επιδιώξει αλληλεγγύη μέσα στην κρίση που έχει επιφέρει η πανδημία».

Η UEFA απείλησε το Βέλγιο με αποκλεισμό των ομάδων και από τις δύο διοργανώσεις που εποπτεύει (Champions και Europa League) για τη σεζόν 2020/2021. 
 

ΘΕΜΗΣ ΤΟΓΙΑΣ

©Πηγή: amna.gr