Απεβίωσε αιφνιδίως ο πρόεδρος του ΒΕΘ Π. Παπαδόπουλος

Φτωχότερος είναι από σήμερα ο επιμελητηριακός και επιχειρηματικός κόσμος της Ελλάδας, καθώς απεβίωσε αιφνιδιαστικά το μεσημέρι, από ανακοπή καρδιάς, ο πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης (ΒΕΘ) και Β΄ αντιπρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος (ΚΕΕΕ) Παναγιώτης Παπαδόπουλος.

Ο πρόεδρος του ΒΕΘ, με σημαντική πορεία στα κοινά και μακρά επιχειρηματική, αξιόλογη, δραστηριότητα, ήταν 60 ετών.

Βιογραφικό Π. Παπαδόπουλου

Ο Παναγιώτης Παπαδόπουλος γεννήθηκε στην Κατερίνη Πιερίας. Από το 1978 ασχολήθηκε με την εμπορία και επεξεργασία υαλοπινάκων. Ήταν πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος στην εταιρεία «PAP SAFETY GLASS ΑΒΕΕ», που βρίσκεται στη βιομηχανική περιοχή της Θεσσαλονίκης.

Διετέλεσε πρόεδρος του Συλλόγου Εμπόρων Βιοτεχνών Υαλοπινάκων Θεσσαλονίκης και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Επιχειρήσεων Εγκατεστημένων στη Βιομηχανική Περιοχή της Θεσσαλονίκης.

Προεκλέχτηκε το 1997 στη διοίκηση του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, ενώ τον Ιούνιο του 2006 εκλέχθηκε στο αξίωμα του Α΄ αντιπροέδρου. Το Δεκέμβριο του 2010 ανέλαβε τα ηνία του επιμελητηρίου από τη θέση του προέδρου. Στις εκλογές του 2011 εξελέγη πρόεδρος του ΒΕΘ και τον Απρίλιο του 2012 εξελέγη Α΄ αντιπρόεδρος στην Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων.

Από τον Αύγουστο του 2013 ήταν μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΔΕΘ-HELEXPO.

Στις εκλογές που πραγματοποιήθηκαν το Δεκέμβριο του 2017 επανεξέλεγη με ποσοστό 66,58% πρόεδρος του ΒΕΘ και το Φεβρουάριο του 2018 Β΄ αντιπρόεδρος στην Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος.

Τη Δευτέρα η κηδεία του προέδρου του ΒΕΘ

Η κηδεία του προέδρου του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης Παναγιώτη Παπαδόπουλου θα γίνει τη Δευτέρα 26 Μαρτίου, στις 4.00 το απόγευμα, στην Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλονίκης.

Για το έργο και την πολυσχιδή δραστηριότητα του Παναγιώτη Παπαδόπουλου στο ΒΕΘ και την κοινωνία της Θεσσαλονίκης, η Διοικούσα Επιτροπή Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας αναφέρει σε ανακοίνωση ότι «θα είναι ισχυρή ανάμνηση και διαρκές πρότυπο για όσους ασχολούνται με τη δημόσια και οικονομική ζωή της πόλης μας».