Νέες μηνύσεις στους προστατευόμενους μάρτυρες

«Βροχή» οι μηνύσεις στους προστατευόμενους μάρτυρες της υπόθεσης Novartis! Να διωχθούν για τα αδικήματα της ψευδούς καταμήνυσης, της ψευδορκίας μάρτυρα και της συκοφαντικής δυσφήμισης  ζητά με  έγκληση του ο  πρώην βουλευτής και πρώην πρόεδρος του ΕΟΦ, Δημήτρης Λιντζέρης.

« Έθιξαν την τιμή και την υπόληψη μου» αναφέρει στην μήνυση του για τους προστατευόμενους μάρτυρες που τον εμφανίζουν ως «ταμία του Ευάγγελου Βενιζέλου».

Ζητά την ποινική δίωξη και κάθε άλλου συνυπεύθυνου  ή συμμέτοχου που ενδεχομένως προκύψει υποστηρίζοντας  ότι «έχω υποστεί  μέγιστη ηθική βλάβη, ουσιώδη μείωση και βαρύτατη προσβολή της προσωπικότητας, της τιμής και της υπόληψης μου και τέθηκε σε κίνδυνο το καλό μου όνομα και η επαγγελματική μου φήμη».

Ειδικότερα, στη μήνυση που υπέβαλε δια του δικηγόρου του, Αντώνη Βγόντζα, υποστηρίζει ότι για πρώτη φορά επί των ημερών του στον ΕΟΦ «όλες οι φάσεις, όλες οι διαδικασίες και όλες οι προτεινόμενες τιμές με αναλυτική αιτιολόγηση ανά φάρμακο αναρτώνταν στην ιστοσελίδα του ΕΟΦ» σημειώνοντας ότι ο ίδιος δεν είχε καν την αντικειμενική δυνατότητα να διαμορφώσει ή να επηρεάσει την τιμή των φαρμάκων.

«Ανυπόστατες οι καταθέσεις τους»

Αναφερόμενος στις καταθέσεις των  προστατευόμενων μαρτύρων που τον εμπλέκουν στην υπόθεση Novartis υποστηρίζει ότι οι καταθέσεις τους  είναι ανυπόστατες  «βρίθουν ψευδών και συκοφαντικών ισχυρισμών» και θίγουν την τιμή και την υπόληψη του.

Σε ό,τι αφορά τον ισχυρισμό του μάρτυρα ότι «στην αγορά κυκλοφορούσε ότι ο Λιντζέρης λειτουργεί ως ταμίας του Βενιζέλου στα θέματα του υπουργείου Υγείας» ο τέως βουλευτής απαντά:

«Η αλήθεια είναι ότι στη θέση του προέδρου του ΕΟΦ δεν με τοποθέτησε ο Ευάγγελος Βενιζέλος ως αντιπρόεδρος της κυβέρνησης. Προτάθηκα από τον τότε υπουργό Υγείας και τοποθετήθηκα από την αρμόδια Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής. Επί της ουσίας υπήρξα πρόσωπο κοινής αποδοχής από την πλειονότητα των πολιτικών  παρατάξεων… Ως εκ  περισσού δηλώνω ότι ούτε ταμίας υπήρξα κανενός,  ούτε εξυπηρετήσεις έχω προσφέρει, ούτε οποιοδήποτε χρηματικό ποσό έχω λάβει».

Πολιτική σκοπιμότητα η αναφορά στο πρόσωπο Βενιζέλου

Ο μηνυτής υποστηρίζει ότι ο λόγος που γίνεται αναφορά στο πρόσωπο του Ευάγγελου Βενιζέλου υποκρύπτει πολιτική σκοπιμότητα και έχει ως  στόχο να δημιουργηθούν επικοινωνιακές εντυπώσεις που σχετίζονται με την πολιτική διαχείριση της υπόθεσης  Novartis.