Φωτογραφία αρχείου

Ακόμη 10-12 ώρες χωρίς νερό η Θεσσαλονίκη

Για τουλάχιστον 10-12 ώρες ακόμη θα συνεχιστεί το πρόβλημα υδροδότησης στη Θεσσαλονίκη, όπως προκύπτει από όσα ειπώθηκαν στη σύσκεψη των φορέων της πόλης με την ΕΥΑΘ.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, απαιτούνται ακόμη 4-5 ώρες για να λυθεί το πρόβλημα με τη θολότητα του νερού και αυτή να πέσει σε φυσιολογικά επίπεδα. Αφού επιτευχθεί αυτό, θα χρειαστούν επιπλέον 6-7 ώρες, μέχρις ότου γεμίσουν οι δεξαμενές.

Αναλυτική ενημέρωση για το θέμα αναμένεται εντός ολίγου από την ΕΥΑΘ. Στη σχετική ανακοίνωση της Εταιρείας Ύδρευσης και Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης, εξάλλου, παρέπεμψε τους δημοσιογράφους και ο πρόεδρος της ΠΕΔ Κεντρικής Μακεδονίας και δήμαρχος Αμπελοκήπων – Μενεμένης, Λάζαρος Κυρίζογλου, εξερχόμενος από το πρωθυπουργικό γραφείο στη Θεσσαλονίκη.

Πηγή video: Thessnews.gr

Ποιοι συμμετείχαν στη σύσκεψη για την ΕΥΑΘ:

Υπενθυμίζεται ότι την εν λόγω σύσκεψη συγκάλεσε εκτάκτως η προϊσταμένη του πρωθυπουργικού γραφείου, Κατερίνα Νοτοπούλου. Σε αυτήν συμμετείχαν επίσης η υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης), Μαρία Κόλλια Τσαρουχά, ο πρόεδρος της ΠΕΔΚΜ και δήμαρχος Αμπελοκήπων – Μενεμένης, Λάζαρος Κυρίζογλου, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΕΥΑΘ, Γιάννης Κρεστενίτης, καθώς και εκπρόσωπος του αναπληρωτή υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σωκράτη Φάμελλου.

Το «παρών» από τους υπόλοιπους δήμους του πολεοδομικού συγκροτήματος Θεσσαλονίκης έδωσαν ο δήμαρχος Νεάπολης – Συκεών, Σίμος Δανιηλίδης, ο δήμαρχος Πυλαίας – Χορτιάτη, Ιγνάτιος Καϊτεζίδης, ο δήμαρχος Κορδελιού – Ευόσμου, Πέτρος Σούλας, ο δήμαρχος Καλαμαριάς, Θεοδόσης Μπακογλίδης, καθώς και ο δήμαρχος Παύλου Μελά, Δημήτρης Δεμουρτζίδης.