Θ. Καράογλου: «Στα όρια συνταγματικής εκτροπής η κυβέρνηση»
INTIME

Θ. Καράογλου: «Στα όρια συνταγματικής εκτροπής η κυβέρνηση»

Για μια κυβέρνηση που «αγγίζει τα όρια της συνταγματικής εκτροπής» έκανε λόγο στην εκπομπή «Politik-Μιλάμε Πολιτικά», στο Flash Radio 99.4 της Θεσσαλονίκης και στον Θόδωρο Παπαδόπουλο, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στη Β’ Θεσσαλονίκης, Θεόδωρος Καράογλου.

Ερωτηθείς σχετικά με τις επιπτώσεις που αναμένεται να έχει η Συμφωνία των Πρεσπών, καθότι δεν έχει ξεκαθαρίσει το τοπίο με τις εμπορικές επωνυμίες που περιέχουν τον όρο «Μακεδονία» ή τα παράγωγά του, ο Θ. Καράογλου απάντησε:

«Δυστυχώς, τα όργανα μόλις ξεκίνησαν. Τώρα αρχίζουν να φαίνονται τα αποτελέσματα αυτής της ολέθριας, της καταστροφικής συμφωνίας των Πρεσπών, που δημιουργεί τεράστια προβλήματα όχι μόνο εθνικά, αλλά προβλήματα και στις ίδιες τις επιχειρήσεις. Αυτό το οποίο ισχύει τώρα και ήταν δεδομένο για κάποια προϊόντα τα οποία κυκλοφορούσαν με την επωνυμία “μακεδονικός”, “Μακεδονία” κλπ, πλέον δεν είναι δεδομένο. Και αν μεν οι επιχειρήσεις είχαν κατοχυρώσει μέχρι τώρα την επωνυμία “μακεδονικός”, “Μακεδονία”, στο διεθνές γραφείο εμπορίου, έχει καλώς. Αν όχι, είναι μια διαδικασία στην οποία πρέπει να γίνει ένας αγώνας δρόμου με αμφίβολα τα αποτελέσματα και βεβαίως με ένα πολύ μεγάλο κόστος.

Η συμφωνία η οποία υπογράφηκε, δυστυχώς, κάκιστα από την ελληνική κυβέρνηση, είναι μια συμφωνία ετεροβαρής, την οποία το άλλο, το αντισυμβαλλόμενο μέλος, από την πρώτη στιγμή δεν τη δέχεται. Όπως στη διεθνή έκθεση τουρισμού του Βερολίνου που κατέβηκαν με το περίπτερό τους σαν “Μακεδονία”».

«Υπεύθυνος ο Καμμένος για την υπογραφή της Συμφωνίας»

Παράλληλα, κατηγόρησε τον Πάνο Καμμένο για τη στάση του στο συγκεκριμένο ζήτημα, υποστηρίζοντας πως «είχε τη δυνατότητα, αν ήθελε, όταν στις 16 Ιουνίου του 2018, μια μέρα πριν από την υπογραφή της απαράδεκτης και εθνικά επιζήμιας συμφωνίας, γινόταν η ψηφοφορία για την πρόταση δυσπιστίας που είχε υποβάλει η Νέα Δημοκρατία, να ρίξει την κυβέρνηση και να τελειώσει η ιστορία εκεί. Είναι υπεύθυνος για όλη αυτήν τη διαδικασία».

Ακόμα, πρόσθεσε πως «αν υπήρχε ορθή λειτουργία της Δικαιοσύνης και δεν υπήρχε το μακρύ χέρι της κυρίας Θάνου, θα έπρεπε ήδη και ο κύριος Καμμένος και ο κύριος Κοτζιάς να έχουν κληθεί από αρμόδιους εισαγγελείς, να πουν ο ένας με τι στοιχεία ισχυρίζεται ότι ο κ. Κοτζιάς πήρε 50 εκατ. ευρώ από τον Σόρος, και ο άλλος, αν τα πήρε αυτά τα χρήματα, πού πήγαν τα χρήματα αυτά. Γιατί νομίζω ότι θα προκύψουν “παπάδες”».

«Κυβέρνηση μειοψηφίας με τη στήριξη πρόθυμων»

Παράλληλα, ο Θ. Καράογλου χαρακτήρισε την κυβέρνηση «περίεργη», λόγω της σύνθεσης της κυβερνητικής πλειοψηφίας. «Μέχρι τώρα είχαμε κυβερνήσεις οι οποίες στηρίζονταν σε δύο ή σε τρία κόμματα. Λογικό και θεμιτό και προβλέπεται από το σύνταγμα. Δεν είναι απαραίτητο να υπάρχει αυτοδυναμία σε ένα κόμμα. Μπορεί να υπάρχει κυβέρνηση συνεργασίας, όπως η κυβέρνηση εθνικής συνεργασίας του Αντώνη Σαμαρά. Όπως ήταν αρχικά η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, που ήταν ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Τώρα έχουμε μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με 145 βουλευτές, άρα είναι μειοψηφία στο κοινοβούλιο, και έξι πρόθυμους έναντι ανταλλαγμάτων. Αυτό είναι κάτι πρωτοφανές. Αγγίζει τα όρια της συνταγματικής εκτροπής».

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο αυτοδυναμίας της Νέας Δημοκρατίας στις επόμενες εκλογές, ο Θ. Καράογλου, εκτίμησε ότι «αν στη Βουλή μπουν πέντε κόμματα, ανεξαρτήτως της διαφοράς, η ΝΔ θα έχει αυτοδυναμία. Αν μπουν έξι κόμματα, τότε θα εξαρτηθεί από τη διαφορά του πρώτου με το δεύτερο κόμμα. Εγώ θεωρώ ότι οι εκλογές θα είναι πολύ πολωτικές. Τα κόμματα θα πιεστούν. Και το βλέπουμε ήδη αυτό. Βλέπουμε ήδη μια προσπάθεια “επίθεσης” του ΣΥΡΙΖΑ στο ΚΙΝΑΛ».

«Κολοβή η Συνταγματική Αναθεώρηση»

Όσον αφορά το ζήτημα της συνταγματικής αναθεώρησης, ο βουλευτής της ΝΔ τόνισε ότι ήταν «κολοβή» και «λειψή», προσθέτοντας πως «είναι γνωστό ότι η ΝΔ κατέθεσε προτάσεις για τροποποίηση 59 άρθρων, δηλαδή περίπου του μισού συντάγματος. Δυστυχώς, ελάχιστες από αυτές έγιναν δεκτές, όμως ήταν πάρα πολύ σημαντική αυτή η πρόταση που έγινε δεκτή, η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος βέβαια το “δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού” το έκανε μια φορά το 2014, δεν θέλει να το ξανακάνει, αποφασίσαμε από κοινού με 255 ψήφους, με μια ευρύτατη πλειοψηφία, να αποσυνδεθεί το θέμα της διάλυσης της βουλής, όταν δεν εκλέγεται πρόεδρος της Δημοκρατίας».

«Η κυβέρνηση αυτή έχει ιδεοληψίες»

«Η αποκρατικοποίηση και η αξιοποίηση του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού, πραγματικά είναι μια εμβληματική επένδυση. Μια εμβληματική προοπτική για την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας γιατί αφορά μια επένδυση ύψους περίπου 8 δισ. που θα έρθουν απ’ έξω να πέσουν στην ελληνική οικονομία και δημιουργεί άμεσα 80.000 νέες θέσεις εργασίας και πόσες άλλες εμμέσως. Μιλάμε για ένα συγκρότημα με έναν χώρο πολλαπλών χρήσεων, από καζίνο, από ξενοδοχεία, από μαρίνες, από πολυτελείς κατοικίες, από οτιδήποτε μπορείτε να φανταστείτε», τόνισε ο Θ. Καράογλου για την επένδυση στο Ελληνικό.

Ακόμα, εξήγησε ότι «τόσα χρόνια δεν έχει τρέξει, γιατί υπάρχουν ιδεοληψίες αυτών οι οποίοι κυβερνούν, οι οποίοι πριν από μερικά χρόνια που ήταν η κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά και προσπαθούσε να τρέξει τη διαδικασία, μιλούσαν και έλεγαν: “ούτε ένα μέτρο να μην χτιστεί, όλα να γίνουν πράσινο”. Μαξιμαλιστικές απόψεις μόνο και μόνο για να εμποδίσουν τα πάντα και τους πάντες. Είναι προφανές ότι η κυβέρνηση αυτή έχει ιδεοληψίες και αγκυλώσεις. Είναι εναντίον σε ό,τι αφορά τον ιδιωτικό τομέα και, δυστυχώς, είναι υπέρ σε ό,τι έχει σχέση με το δημόσιο».

Ακούστε όλο το ηχητικό απόσπασμα της συνέντευξης στον Flash 99.4:

Loading