Κρατούμενοι όλο το Μάρτιο οι Έλληνες στρατιωτικοί

Τουλάχιστον μέχρι το τέλος Μαρτίου θα παραμείνουν κρατούμενοι στην Αδριανούπολη οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί που είχαν συλληφθεί στον Έβρο.

Αυτό προκύπτει από νεώτερες πληροφορίες που μετέδωσε ο ΣΚΑΪ και σύμφωνα με τις οποίες δεν πρόκειται να υπάρξουν ουσιαστικές εξελίξεις στο θέμα πριν τις 30 Μαρτίου, όταν και έχει οριστεί συνάντηση μεταξύ των συνηγόρων των δύο Ελλήνων στρατιωτικών και του Τούρκου δικαστή που χειρίζεται την υπόθεση. Στη συνάντηση αναμένεται να συζητηθεί το θέμα της αποφυλάκισής τους.

Έναν μήνα σε τουρκικές φυλακές

Οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί είχαν συλληφθεί στις Καστανιές Έβρου την 1η Μαρτίου. Εφόσον επιβεβαιωθούν οι τελευταίες πληροφορίες, λοιπόν, θα κλείσουν τουλάχιστον ένα μήνα κρατούμενοι από την Τουρκία, παρά τις αρχικές διαβεβαιώσεις της ελληνικής πλευράς για άμεση επίλυση του ζητήματος.

Το προανήγγειλε ο Τζανακόπουλος

Τη συγκεκριμένη εξέλιξη, την παράταση δηλαδή της κράτησης των δύο Ελλήνων στις φυλακές της Αδριανούπολης, προανήγγειλε ουσιαστικά και ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, στη χθεσινή (14/3) ενημέρωση των συντακτών. Σε αυτήν, ο κ. Τζανακόπουλος έκανε λόγο για θέμα «μερικών εβδομάδων».

«Αναμένουμε το κατηγορητήριο από τον εισαγγελέα. Το κατηγορητήριο θα πρέπει να αφορά αποκλειστικά και μόνο την είσοδο σε στρατιωτική απαγορευμένη περιοχή. Δεν μπορώ να προσδιορίσω συγκεκριμένο χρονικό διάστημα -δεν θα υπερβαίνει μερικές εβδομάδες- αλλά δουλεύουμε για να μην υπάρξει απευκταία εξέλιξη», ανέφερε σχετικά.

YouTube
YouTube