Νέες αποκαλύψεις για το σκάνδαλο της Siemens

Με αποκαλύψεις για ζοφερές παραμέτρους της υπόθεσης για τα μαύρα ταμεία της Siemens συνεχίστηκε στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθήνας η δίκη για το μεγάλο σκάνδαλο.

Μάλιστα σήμερα μάρτυρας έκανε λόγο για τα 7 εκατ. ευρώ που διατηρούσε ο φυγόδικος Χρήστος Γκαραβέλλας σε υποκατάστημα της HSBC στην Ελλάδα, και τα οποία έκαναν… φτερά μόλις ο Εισαγγελέας που ερευνούσε την υπόθεση ενημέρωσε πως προτίθεται να δεσμεύσει τον επίμαχο λογαριασμό.

Καταθέτοντας η τραπεζική υπάλληλος, που διαχειριζόταν τους λογαριασμούς του πρώην στελέχους της Siemens τον χαρακτήρισε εξαιρετικά κερδοφόρο πελάτη, που είχε συστήσει off-shore με έδρα τις Βρετανικές Παρθένες Νήσους, με σκοπό να αγοράσει μέσω αυτής ακίνητο στον Παρνασσό.

Αποκαλύπτικοί διάλογοι

Σύμφωνα με την κατάθεση, ο κ. Γκαραβέλλας εκνευρίστηκε όταν η τράπεζα αρνήθηκε να του δοθεί μεγάλο χρηματικό ποσό και ζήτησε το κλείσιμο των λογαριασμών δυο μόλις μέρες μετά το έγγραφο του εισαγγελέα για δέσμευση τους.

Εισαγγελέας: Γνωρίζετε τι εισόδημα δήλωνε τότε ο κ. Καραβέλας; υπήρχαν οι φορολογικές του δηλώσεις στους φακέλους των λογαριασμών.

Μάρτυρας: Δεν θυμάμαι ..

Εισαγγελέας: Να σας πως εγώ. Το έτος 2007 δήλωσε 49 χιλιάδες ευρώ. Και μου λέτε τώρα ότι «σας δημιούργησε μία σκέψη» ότι ήθελε να πάρει ένα ποσό πάνω από 100 χιλιάδες ευρώ και όχι ότι σας έφερε καταθέσεις 7 εκατομμυρίων ευρώ.

Μάρτυρας: Τα χρήματα ήρθαν από ευρωπαϊκή τράπεζα.

Η μάρτυρας εξέφρασε την άποψη ότι ενδεχομένως μετά την εντολή του εισαγγελέα Παν. Αθανασίου η ίδια η τράπεζα να θέλησε «να διώξει τον πελάτη» κάτι που προκάλεσε την αντίδραση του προέδρου της έδρας ο οποίος της επισήμανε πως «όπως φαίνεται εδώ, δεν “έδιωξε” τον πελάτη, αλλά τον διευκόλυνε να πάρει τα χρήματα αλλού».

Εξετάστηκε εκ νέου η γραμματέας του Χριστοφοράκου

Νωρίτερα εξετάστηκε εκ νέου η γραμματέας του  Μιχάλη Χριστοφοράκου, Αικατερίνη Τσακάλου καθώς τα ημερολόγια της αμφισβητήθηκαν από την υπεράσπιση του κατηγορουμένου για την υπόθεση των γερμανικών μάρκων, Θόδωρου Τσουκάτου. Σύμφωνα με τους δικηγόρους του, ο Θ. Τσουκάτος συναντήθηκε με τον Μιχάλη Χριστοφοράκο συνολικά 9 φορές τα τρία χρόνια και όχι δεκάδες, όπως αναφέρουν τα ημερολόγια Τσακάλου.

Αναφερόμενη πάντως η μάρτυρας στο 1 εκατομμύριο μάρκα, που φέρεται να έλαβε ο Θ. Τσουκάτος από την Siemens και σύμφωνα με τον ίδιο μετέφερε στα ταμεία  του ΠΑΣΟΚ, κατέθεσε πως ο Μ. Χριστοφοράκος είχε αφήσει να εννοηθεί πως εκείνος έδωσε τα χρήματα.

Ο συνήγορος Τσουκάτου, επανέφερε ωστόσο και το αίτημα για κατ’ αντιπαράσταση εξέταση της Αικατερίνης Τσακάλου με την συνεργάτιδα του Κώστα Σημίτη, Μάνια Κωστοπούλου, η οποία έχει διαψεύσει συναντήσεις που έχει αναφέρει η μάρτυρας.