Πρόταση Τσιρώνη: Γλάστρες με κάνναβη στο μπαλκόνι

Θετικός στην καλλιέργεια κάνναβης στο μπαλκόνι των σπιτιών είναι ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, κ. Τσιρώνης, τονίζοντας πως θεωρεί επιβεβλημένη την αποποινικοποίηση της χρήσης της.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο των παραπολιτικών, ο κ. Τσιρώνης σχολίασε πως: «Η αποποινικοποίηση των ψυχοτρόπων ουσιών έρχεται να προσφέρει στα θύματα αυτής της εξάρτησης, ενώ η ποινικοποίηση είναι αυτή που άνδρωσε το λαθρεμπόριο και την εξάρτηση. Η ποινικοποίηση δεν πρόσφερε τίποτα απολύτως. Η ποινικοποίηση είναι η καταπακτή που οδηγεί χιλιάδες νέους ανθρώπους στα δόκανα του λαθρεμπορίου».

Από μια έως δυο γλάστρες ανά… μπαλκόνι!

Έθεσε ωστόσο ως όρο να ιδιοκαλλιεργείται σε 1 έως 2 γλάστρες. «Για την αισθαντική κάνναβη, για τη φούντα όπως λέμε, ο πιο δυνατός τρόπος για να πατάξουμε το λαθρεμπόριο είναι να μπορεί να ιδιοκαλλιεργείται. Να μπορεί να καλλιεργεί κάποιος με γλάστρα στο μπαλκόνι του. Αλλά να υπάρχει έλεγχος από το κράτος.

Είμαι υπέρ της ιδιόχρησης, δηλαδή το να καλλιεργούνται 1-2 γλάστρες στο μπαλκόνι, με την προϋπόθεση ότι αυτές θα δηλώνονται στην πολιτεία με κάποιο ειδικό τρόπο ώστε ο άλλος δεν θα έχει κανένα λόγο να μην το δηλώσει. Η ινδική κάνναβη δεν είναι εξαρτησιογόνα ουσία, δεν έχει σύνδρομο εξάρτησης. Ο εφιάλτης στους δρόμους αυτή τη στιγμή είναι καινούργιες ουσίες οι οποίες είναι πολύ επικίνδυνες. Προτιμώ μία πραγματικότητα να την έχω υπό  τον έλεγχο της πολιτείας παρά υπό  τον έλεγχο του λαθρεμπορίου».