Φωτ. αρχείου

Στην «κατάψυξη» μπαίνει η χώρα από απόψε

Χειμώνα θα θυμίσει από απόψε το βράδυ ο καιρός με τη χώρα να μπαίνει στην «κατάψυξη», καθώς θα κυριαρχούν χιόνια, ισχυροί βοριάδες και τσουχτερό κρύο.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις τα ακραία φαινόμενα θα διατηρηθούν έως την Παρασκευή, ενώ από αύριο Τρίτη θα είναι και πιο έντονα. Αρχικά αναμένονται τοπικές νεφώσεις με βροχές κυρίως στη Χαλκιδική, τις Σποράδες, την Εύβοια , την Ανατολική Στερεά και την Κρήτη, φαινόμενα τα οποία θα αυξηθούν όσο θα περνά η ώρα και θα επεκταθούν στη Μακεδονία, τη Θεσσαλία, τη Στερεά και την Πελοπόννησο.

Υπό το μηδέν ο υδράργυρος

Η ορατότητα έως και το πρωί θα είναι τοπικά περιορισμένη, κυρίως στα ορεινά ηπειρωτικά, με αυξημένες πιθανότητες χιονόπτωσης στα ορεινά των παραπάνω περιοχών. Η θερμοκρασία στα βόρεια ηπειρωτικά θα κυμανθεί από -4 έως 8 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια από 1 έως 11, στα νησιά του Ιονίου από 5 έως 11 βαθμούς, στα νησιά του Βορείου Αιγαίου από 3 έως 8, στα νησιά του υπολοίπου Αιγαίου από 5 έως 12, και στην Κρήτη από 9 έως 12.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες και βορειανατολικές διευθύνσεις 4 έως 6 και τοπικά 7 μποφόρ, με εξαίρεση το Νοτιοανατολικό Αιγαίο όπου θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 5 έως 7 και τοπικά 8 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από βορειοδυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ, προς το βράδυ όμως θα γίνουν ανατολικοί 4 έως 6 μποφόρ.

Στην Αττική

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις με παροδικές βροχές. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν σε περιοχές άνω των 500 μέτρων. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 6 έως 9 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις με παροδικές βροχές μετά το μεσημέρι, ενώ χιονοπτώσεις θα σημειωθούν σε περιοχές άνω των 500 μέτρων. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ, όμως από το μεσημέρι θα εξασθενήσουν και προς το βράδυ θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 1 έως 8 βαθμούς.