Άλλα αστέρια ανατέλλουν κι άλλα δύουν…

Άλλα αστέρια ανατέλλουν κι άλλα δύουν…

Του Γιάννη Συμεωνίδη

Η ανάδυση των νέων “αστεριών” στο πλευρό του Αλέξη Τσίπρα, με χαρακτηριστικότερα την Έφη Αχτσιόγλου και τον Αλέξη Χαρίτση, σημαίνει και πως κάποια άλλα δύουν.

Κι αν ο Αλέκος Φλαμπουράρης παραμένει σταθερή αναφορά δίπλα στον πρωθυπουργό, δεν συμβαίνει το ίδιο με τους Δημήτρη Τζανακόπουλο, Χριστόφορο Βερναρδάκη και Παύλο Πολάκη, καθώς και με ορισμένα μη πολιτικά πρόσωπα τα οποία βρέθηκαν στο Μαξίμου και στα οποία χρεώνεται κυρίως η λανθασμένη ανάγνωση των μηνυμάτων της κοινωνίας.

Το ίδιο ισχύει και για την εταιρεία δημοσκοπήσεων με την οποία συνεργάζονταιν στο πρωθυπουργικό επιτελείο και η οποία θα αντικατασταθεί μέσα στις επόμενες ημέρες.

Όπως κι αν έχει, δύο σχεδόν εβδομάδες μετά από τη συντριβή στις ευρωεκλογές δεν είναι λίγα τα κυβερνητικά και κομματικά στελέχη που επιμένουν ότι γι’ αυτή ευθύνονται κυρίως τα ΜΜΕ και το ότι δεν τέθηκαν πιο επιτακτικώς τα διλήμματα.

Όσον αφορά την προεκλογική εκστρατεία, αυτήν τη φορά ο κ. Τσίπρας δεν θα είναι μόνος του στην περιφέρεια κι αυτό γιατί έχει σημάνει συστράτευση για όλους τους υπουργούς και τους βουλευτές προκειμένου όλοι να συμβάλουν στην αναστροφή του αρνητικού κλίματος.

“Ενημερωμένοι οι Θεσμοί”

Σε σχέση με τη μη μείωση του αφορολόγητου, από την κυβέρνηση επιμένουν ότι είναι συμφωνημένη με τους Θεσμούς, μολονότι η μεταμνημονιακή αξιολόγηση μοίρασε πολλές “κίτρινες κάρτες”.

Όπως κι αν έχει, το Eurogroup στα μέσα Ιουνίου δεν πρόκειται να υπεισέλθει σε σοβαρή συζήτηση για την Ελλάδα κι αυτό για να μην κατηγορηθεί πως αναμειγνύεται στην εκλογική διαδικασία.

Τα σημαντικότερα αναμένονται το Σεπτέμβριο, όταν άλλωστε θα υπάρχουν διαθέσιμα στοιχεία για το ΑΕΠ του πρώτου και του δεύτερου τρίμηνου και θα μπορούν να γίνουν καλύτερες εκτιμήσεις για το πώς θα τελειώσει ο χρόνος.

Στο οικονομικό επιτελείο, πάντως, πιστεύουν ότι η ανάπτυξη θα είναι μεγαλύτερη από αυτή που τώρα εικάζουν στις Βρυξέλλες κι αναφέρουν πως ο εγγυοδοτικός λογαριασμός για τον οποίο έχουν δεσμευτεί θα καθησυχάσει το φόβο των Ευρωπαίων για μη επίτευξη των πρωτογενών πλεονασμάτων ύψους 3,5% μέχρι και το 2022.

Loading

Play