Έκπληξη αν δεν στηθούν κάλπες τον Ιούνιο!
INTIME

Έκπληξη αν δεν στηθούν κάλπες τον Ιούνιο!

Του Γιάννη Συμεωνίδη

Μετά κι από τη σημερινή (Παρασκευή) τοποθέτηση του Αλέξη Τσίπρα στη συνέντευξή του στην ΕΡΤ γίνεται πλέον κι επίσημο ό,τι έχουμε γράψει εδώ και πολύ καιρό, δηλαδή πως ο πιθανότερος μήνας των βουλευτικών εκλογών είναι ο Ιούνιος!

Κι αυτό ισχύει ανεξαρτήτως αποτελέσματος- αν κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ ή η ΝΔ- ή διαφοράς- μικρής ή μεγάλης- για διαφορετικούς λόγους βεβαίως.

Όπως κι αν έχει, με την επίκληση της ευθύνης των πολιτών για το τι θα ψηφίσουν, με το δίλημμα της αποδοχής από την πλειοψηφία των φιλολαϊκών μέτρων που έχει λάβει και της “απειλής” για άμεση προσφυγή στις βουλευτικές κάλπες ο κ. Τσίπρας επιδιώκει την όσο το δυνατό μεγαλύτερη συσπείρωση των ψηφοφόρων του του 2015.

Στο Μαξίμου και στην Κουμουνδούρου φοβούνται πολύ την αποχή και την τιμωρητική ψήφο, με δεδομένο ότι στις ευρωεκλογές οι πολίτες δεν επιλέγουν κυβέρνηση, αλλά ευρωβουλευτές.

Παρόλα αυτά, εκτιμούν πως η αναμέτρηση της Κυριακής θα είναι ντέρμπι, δίχως πάντως να μιλούν με βεβαιότητα για το αν θα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ πρώτο κόμμα.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο κ. Τσίπρας από την πλατεία Συντάγματος απόψε αναμένεται να κάνει έμμεση αναφορά και στην θεωρία της χαμένης ψήφου, αυτής δηλαδή που θα δοθεί στα μικρότερα κόμματα- τον ανησυχούν το ΚΙΝΑΛ και το Ποτάμι, αν κι εύχεται την ενίσχυση των κομμάτων στην πέραν της ΝΔ Δεξιά- πολώνοντας την αναμέτρηση με τη ΝΔ και προσωπικώς με τον Κυριάκο Μητσοτάκη ακόμα περισσότερο.

Ποντάρουν σε όσους διαφεύγουν του “ραντάρ”

Ο πρωθυπουργός θα επιδιώξει, επίσης, να ξορκίσει απόψε και το φάντασμα της χαλαρής ψήφου, υπογραμμίζοντας πως την Κυριακή κρίνεται στην ουσία και η πολιτική νομιμοποίησή του να κυβερνήσει μέχρι το ημερολογιακό κλείσιμο της τετραετίας το Σεπτέμβριο.

Την ίδια ώρα, κυβερνητικές πηγές σχολιάζουν πως από το “ραντάρ” των δημοσκοπικών εταιρειών διαφεύγουν τα χαμηλά εισοδηματικά στρώματα και οι νέοι- πληθυσμιακές κατηγορίες, δηλαδή, που διάκεινται θετικώς προς το ΣΥΡΙΖΑ-, καθώς και το ότι οι εκλογείς δεν είναι “μπετοναρισμένοι” στα κόμματα όπως στο παρελθόν κι επομένως η γνώμη τους και συνεπακόλουθα η ψήφος τους μπορεί να αλλάξουν κυριολεκτικώς από τη μία ημέρα στην άλλη.

Loading

Play