Ανατροπή στη ΝΔ: Ο Ζαγοράκης πέρασε τον Αμυρά

Το… μέσα – έξω του Γιώργου Αμυρά από το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο συνεχίζεται, καθώς ενώ όλα έδειχναν ότι η απώλεια της έδρας του ΜέΡΑ25 θα τον έστελνε τελικά στην ευρωβουλή, ο Θοδωρής Ζαγοράκης τον προσπέρασε και, για την ώρα τουλάχιστον, η έδρα πηγαίνει στον πρώην αρχηγό της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου.

propoli

Υπενθυμίζεται ότι με δεδομένο ότι το κόμμα του Γιάνη Βαρουφάκη μένει εκτός ευρωπαϊκού κοινοβουλίου, η ΝΔ εκλέγει οκτώ ευρωβουλευτές. Ενώ αρχικά στην πολυπόθητη όγδοη θέση βρισκόταν ο Γιώργος Αμυράς, τις τελευταίες ώρες ο Θοδωρής Ζαγοράκης τον «προσπέρασε» και πλέον οδηγεί εκείνος την «κούρσα».

Η μάχη Ζαγοράκη – Αμυρά το απόγευμα

Όπως μπορείτε να διακρίνετε και στον παρακάτω πίνακα, στις 18:40 της Τρίτης (28/5), σε ενσωμάτωση σταυρών 60,91%, ο Θοδωρής Ζαγοράκης είχε λάβει 113.391 ψήφους, 590 περισσότερους από τον ένατο στην κατάταξη των υποψηφίων ευρωβουλευτών της ΝΔ, Γιώργο Αμυρά.

Στις δύο πρώτες θέσεις, με σημαντική διαφορά από τους υπολοίπους, παραμένουν ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος (365.862 ψήφους) και ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης (306.425).

Loading