Αποφυλακίζεται μέσα στον Αύγουστο ο Κορκονέας

Μέσα στον Αύγουστο αποφυλακίζεται ο πρώην ειδικός φρουρός

propoli

Επαμεινώνδας Κορκονέας μετά την χθεσινή απόφαση του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Λαμίας.

Το Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Λαμίας επέβαλε ομόφωνα κάθειρξη 13 ετών στον ειδικό

φρουρό Επαμεινώνδα Κορκονέα για τη δολοφονία του 15χρονου Αλεξάνδρου Γρηγορόπουλου, ενώ αθώωσε τον δεύτερο κατηγορούμενο Βασίλη Σαραλιώτη.

Πρωτόδικα είχε καταδικαστεί ο Ε.Κορκονέας από το Μικτό Ορκωτό της Άμφισσας σε ισόβια κάθειρξη και ο Β.Σαραλιώτης σε 10ετή φυλάκιση.

Σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου, τού αποδόθηκε η κατηγορία της «δολοφονίας από πρόθεση με άμεσο δόλο» επιβεβαιώνοντας τον πρωτόδικο χαρακτηρισμό.

Από την πληθώρα των ελαφρυντικών που ζήτησε ο συνήγορος υπεράσπισης του Κορκονέα, Βαγγέλης Ανδρούλας -που διορίστηκε αυτεπάγγελτα από το Εφετείο το ΜΟΕ της Λαμίας-, έκανε δεκτό το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου που προβλέπεται στο νέο Ποινικό Κώδικα με συνέπεια οι ποινές πλέον να διαμορφώνονται με βάση το νέο νόμο από 15 έως και 10 χρόνια.

Ο εισαγγελέας Εφετών κ. Χανής ζήτησε να επιβληθεί ποινή 15 ετών και το δικαστήριο ομόφωνα μετά από διάσκεψη αποφάσισε να επιβάλει ποινή 13 ετών.

Συγχρόνως, το ίδιο δικαστήριο έκρινε αθώο το δεύτερο ειδικό φρουρό Βασίλη Σαραλιώτη καθώς όπως απεφάνθη υπήρχαν αμφιβολίες.

Loading