Αποφυλακίζεται ο Νίκος Ρωμανός εντός των ημερών

Αποφυλακίζεται ο Νίκος Ρωμανός, που είχε αρχικά συλληφθεί ως μέλος της οργάνωσης «Συνωμοσία των Πυρήνων της φωτιάς».

propoli

Μετά την αναγνώριση από τον Άρειο Πάγο, όπου είχε προσφύγει, του ελαφρυντικού της καλής συμπεριφοράς μέσα στη φυλακή, το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθήνας μείωσε σήμερα την μια ποινή του από τα 18 στα 14 χρόνια, γεγονός που σημαίνει πως αποφυλακίζεται τις επόμενες ημέρες.

Υπενθυμίζεται ότι ο Νίκος Ρωμανός είχε συλληφθεί το Φεβρουάριο του 2013 μαζί με τρία ακόμη άτομα για απόπειρα ένοπλης ληστείας στην Αγροτική Τράπεζα και στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο στο Βελβεντό Κοζάνης.

Αν και αθωώθηκε για συμμετοχή στους Πυρήνες της Φωτιάς, όπως είχε αρχικά παραπεμφθεί, καταδικάστηκε σε δεύτερο βαθμό σε κάθειρξη 11 ετών.

Καταδικάστηκε επίσης σε 18 χρόνια κάθειρξη για κατοχή και τοποθέτηση εκρηκτικών μηχανισμών το 2012.

Τι υποστήριξε ο Ν. Ρωμανός δια του συνηγόρου του

Στη συνέχεια, ο Νίκος Ρωμανός προσέφυγε στον Άρειο Πάγο, δια του συνηγόρου του, Θ. Μαντά, όπου μεταξύ άλλων έγινε επίκληση στο γεγονός ότι ο νεαρός κρατούμενος «κατάφερε να παρακολουθήσει και να ολοκληρώσει με επιτυχία τη φοίτησή του στο Σχολείο των φυλακών και να λάβει ως εκ τούτου Απολυτήριο Λυκείου. Ακολούθως, ο κατηγορούμενος μετά από πολύ προσπάθεια και παραμένοντας ακόμη έγκλειστος, κατάφερε να εισαχθεί μετά από επιτυχείς εξετάσεις στη Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΤΕΙ Αθήνας. Από τις 26-10-2016 μάλιστα, και κατόπιν αλλεπάλληλων αξιολογήσεων και αποφάσεων του Πειθαρχικού Συμβουλίου του Καταστήματος Κράτησης Κορυδαλλού, λαμβάνει σε καθημερινή βάση εκπαιδευτικές άδειες με ηλεκτρονική επιτήρηση για παρακολούθηση των μαθημάτων της Σχολής. Τους όρους της χορήγησης των αδειών αυτών τηρεί μάλιστα απαρέγκλιτα, χωρίς να έχει δημιουργηθεί ποτέ το οποιοδήποτε θέμα με την ηλεκτρονική επιτήρησή του».

Ο Άρειος Πάγος αναγνώρισε το ελαφρυντικό και επέστρεψε τη δικογραφία στο Εφετείο, το οποίο μειώνοντας σήμερα την ποινή του άνοιξε τον δρόμο για την απελευθέρωσή του.

Loading