Αποχωρούν τα τρακτέρ από τα Τέμπη

Αποχωρούν αυτήν την ώρα τα τρακτέρ των αγροτών από το μπλόκο της Νίκαιας, που είχαν αποκλείσει στα Τέμπη τις σήραγγες και στα δύο ρεύματα της εθνικής οδού Αθηνών Θεσσαλονίκης.

propoli

Το μέλος της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων Κώστας Τζελας μιλώντας στον Τύπο τόνισε ότι οι αγρότες έστειλαν το μήνυμα στην κυβέρνηση, η οποία πρέπει να δώσει άμεσα λύσεις στα αιτήματά τους. «Μας ανάγκασε να βγούμε στον δρόμο, επιμένουμε και ζητούμε να συναντηθούμε με την κυβέρνηση με κλιμάκιο υπουργών υπό τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη» δήλωσε.

Σημειώνεται ότι οι αγρότες του μπλόκου της Νίκαιας θα πραγματοποιήσουν νέα σύσκεψη για να αποφασίσουν το μέλλον των κινητοποιήσεων τους, αναμένοντας την πρόκληση από την κυβέρνηση για διάλογο, ενώ πηγές αναφέρουν πως υπάρχει το ενδεχόμενο να πραγματοποιηθεί συλλαλητήριο στην Αθήνα.

Νωρίτερα…

Το μεσημέρι και συγκεκριμένα λίγο πριν τις 1.30 οι αγρότες από το πανθεσσαλικό μπλόκο στη Νίκαια κατευθύνθηκαν προς τα Τέμπη, όπου θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση, κόβοντας τη χώρα στα δύο για ορισμένες ώρες.

Πρόθεση των αγροτών, που ξεκίνησαν με τρακτέρ από το μπλόκο της Νίκαιας, είναι να αποκλείσουν και το ρεύμα προς την Αθήνα. Νωρίτερα, ο γενικός περιφερειακός αστυνομικός διευθυντής της Θεσσαλίας, Βασίλης Καραπιπερής, τους είχε δηλώσει ότι η αστυνομία δεν θα επιτρέψει στα τρακτέρ να φτάσουν στις σήραγγες των Τεμπών.

Μπλόκα ωστόσο υπάρχουν σε πολλές περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας και συγκεκριμένα στα εξής:

Στον νομό Ημαθίας, στον κόμβο της Κουλούρας,
Στην Εθνική Οδό Βέροιας – Σκύδρας, στο ύψος του Σιδηροδρομικού Σταθμού Νάουσας
Στον νομό Πέλλας, στον κόμβο Γυψοχωρίου
Στον νομό Πιερίας, στη δημοτική οδό Εθνικού Σταδίου Κατερίνης
Στο 67ο χιλιόμετρο Παλαιάς Εθνικής Οδού Κατερίνης -Θεσσαλονίκης
Στις Σέρρες στο μπλόκο στη διασταύρωση Σιδηροκάστρο

 

Loading