Ατελείωτο κουβάρι οι αποκαλύψεις για Πετσίτη

Η υπόθεση Πετσίτη εξακολουθεί να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας, με αποκαλύψεις, δημοσιεύματα και διαψεύσεις να πληθαίνουν. 

propoli

Πρόσφατο επεισόδιο στο σήριαλ, το δημοσίευμα του Θέματος ανέφερε πως η Γενική Γραμματέας για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς και διορισμένη από τον Ιούνιο του 2015 ως διευθύντρια του αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης, εμφανίζεται ως πληρεξούσια δικηγόρος το 2016, το 2017 και το 2018 της κυπριακής εταιρείας Hi-Med Solutions Ltd με έδρα τα γραφεία του Αρτεμίου στη Λευκωσία.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα, η κ. Ξεπαπαδέα διορίστηκε από τις 10 Ιουνίου 2015 διευθύντρια του πολιτικού γραφείου του τότε αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, μετέπειτα έγινε ειδική συνεργάτης του ίδιου σε θέματα διαφθοράς και τον Απρίλιο του 2018 προήχθη σε γενική γραμματέα για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς.

Η αντίδραση της Γ.Γ. για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς, Αναστασίας Ξεπαπαδέα , στο δημοσίευμα, ήταν έντονη. Έκανε λόγο για πολιτικά υποκινούμενη επιχείρηση στιγματισμού της και προαναγγέλλει ότι θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη.

Οι διαδρομές του χρήματος του Μανώλη Πετσίτη

Σε συνδυασμό με τα παραπάνω πλήθος ερωτημάτων δημιουργούν και οι αποκαλύψεις της έρευνας των δικαστικών αρχών σε Ελλάδα, Κύπρο και Ελβετία σχετικά με τους λογαριασμούς του Πετσίτη, όπου βρέθηκαν αδικαιολόγητα χρηματικά εμβάσματα. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, την επόμενη εβδομάδα θα αποκαλυφθούν και νεότερα στοιχεία.

Σύμφωνα με το newsbomb.gr, στη Μονάδα Καταπολέμησης Αδικημάτων Συγκάλυψης (ΜΟΚΑΣ) της Κύπρου έχουν ήδη ανακαλύψει σημαντικά στοιχεία για τα φυσικά πρόσωπα, τις εταιρείες και τους τελικούς δικαιούχους που έχουν χρηματικές συναλλαγές με τον Πετσίτη.

Στο μικροσκόπιο των ερευνών είναι και οι αντίστοιχες κινήσεις εταιρειών και λογαριασμών που συνδέονται με τους Αρτέμη Αρτεμίου, Λάμπρο Πιερή και Σωτηράκη Παναγιώτου, αλλά και του επιχειρηματία Λαυρέντη Λαυρεντιάδη.

Ο κύκλος των ερευνών όμως δεν κλείνει εδώ. Σύμφωνα με πληροφορίες, η ΜΟΚΑΣ αποκάλυψε επίσης μεγάλα χρηματικά ποσά σε λογαριασμούς του Πετσίτη από κυπριακές εταιρείες που διαχειρίζεται η εταιρεία του Κύπριου δικηγόρου Φώτου Πιττάτζη.

Ως πραγματικός δικαιούχος των εταιρειών αυτών εμφανίζεται ο Κωνσταντίνος Ντέρης, ιδιοκτήτης της TAF Sports Marketing A.E.

Από την εταιρεία αυτή ο Πετσίτης είχε λάβει ως αποδοχές (επίσημες και δηλωμένες στην Εφορία) 60.250 ευρώ για άγνωστες και αδιευκρίνιστες παροχές υπηρεσιών το 2016 και το 2017. Φαίνεται, λοιπόν, ότι ο Πετσίτης είχε αναπτύξει και άλλες επαγγελματικές δραστηριότητες που τώρα βγαίνουν στο φως και στον τομέα της αγοράς και πώλησης τηλεοπτικών δικαιωμάτων για αθλητικές μεταδόσεις.

Στα περίεργα εμβάσματα που εντόπισαν οι ελβετικές αρχές τούς υπήρχαν και αυτά προς τον Μ. Πετσίτη. Άγνωστες παραμένουν βέβαια ποιες είναι οι υπηρεσίες που προσέφερε  σε εταιρείες αγοραπωλησίας τηλεοπτικών δικαιωμάτων, οι οποίες ταυτόχρονα ερευνώνται για αντισυμβατικές δραστηριότητες στην Ελβετία και την Ελλάδα.

Μετά τις αποκαλύψεις εκπρόσωποι της εταιρείας του Ντίνου Ντέρη παραδέχτηκαν τα εμβάσματα προς τον Πετσίτη, αλλά, όπως εξήγησαν, «η αμοιβή δεν έχει σχέση με την υπόθεση της FIFA, αλλά με τη διαμεσολάβησή του στην πώληση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων του αγγλικού και του γαλλικού Κυπέλλου στη FIFA.

Η διαμεσολάβηση έγινε λόγω των πολύ καλών σχέσεων του κ. Πετσίτη με τον διευθυντή της NOVA Πάνο Παπαδόπουλο».

Η Κύπρος και ο ρόλος του Αρτεμίου

Όσοι αναζητούν τη διαδρομή του χρήματος εντάσσουν στο ίδιο πλαίσιο: Αρτεμίου, Παππάς και Πετσίτης, δεδομένου ότι και οι τρεις συνδέονται.

Αυτό που συνδέει τους τρεις άντρες είναι το ΑΚΕΛ. Οταν ο Τσίπρας έγινε πρωθυπουργός, το πρώτο του ταξίδι (Φεβρουάριος 2015) έγινε στην Κύπρο. Τον συνόδευε ο Νίκος Παππάς, ο οποίος υπέβαλε αίτημα στο κυπριακό υπουργείο Δικαιοσύνης να επισκεφθεί στις φυλακές έναν στενό φίλο του, τον Βενιζέλο Ζανέτο. Ποιος είναι αυτός;

Ο για πολλά χρόνια οικονομικός διευθυντής του ΑΚΕΛ, ο οποίος αποδεδειγμένα διέθετε στενές σχέσεις και πολλές επαγγελματικές δραστηριότητες με τους δικηγόρους Αρτεμίου και Πιερή. Ιδού, λοιπόν, και το δεύτερο τρίγωνο: Aρτεμίου, Παππάς και ΑΚΕΛ.

Όμως ποια σχέση έχει ο Αρτεμίου με τα ταμεία του ΑΚΕΛ. Mια εταιρεία, η APLAW Services Limited, συμφερόντων του δικηγορικού γραφείου Αρτεμίου και Πιερή, όπως αποκάλυψε το Protagon.gr. Η εταιρεία αυτή έδινε εντολές πληρωμής για λογαριασμό του ΑΚΕΛ, όπως αποκαλύφθηκε στα κυπριακά δικαστήρια από τη δικαστική διαμάχη ανάμεσα στον Κύπριο επιχειρηματία Μιλτιάδη Νεοφύτου και τον πρώην πρόεδρο Δημήτρη Χριστόφια.

Οπως παραδέχτηκε ο επιχειρηματίας, ο Χριστόφιας έδινε εντολές πληρωμών προς τον ίδιο μέσω της εταιρείας New Winner Investments Ltd. Διευθυντής και γραμματέας της New Winner ήταν η APLAW Services των Αρτεμίου και Πιερή.

Loading