Βλέπει ορφανό το μεσαίο χώρο και θέλει να τον υιοθετήσει!
INTIME

Βλέπει ορφανό το μεσαίο χώρο και θέλει να τον υιοθετήσει!

Του Γιάννη Συμεωνίδη

Έχει ολοκληρωθεί και η δευτερολογία του Αλέξη Τσίπρα στη συζήτηση στη Βουλή για την ψήφο εμπιστοσύνης και η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηματά, ζητά το λόγο για να απαντήσει στα περί Κεντροαριστεράς που ανάφερε ο πρωθυπουργός στην ομιλία του.

Ύστερα από μια σύντομη παρέμβασή της ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, ρωτά τον κ. Τσίπρα αν επιθυμεί να απαντήσει κι εκείνος νεύει αρνητικώς, λέγοντας στην ουσία με τη γκριμάτσα του “τι να πω, δεν με ενδιαφέρει να καταστήσω την κυρία Γεννηματά συνομιλήτριά μου”.

Αυτή και μόνο η εικόνα είναι ικανή για να αποτυπώσει την απαξίωση με την οποία σκοπίμως αντιμετωπίζουν πλέον το ΚΙΝΑΛ στο Μαξίμου προκειμένου στο δρόμο προς τις κάλπες το δίλημμα των ψηφοφόρων να είναι σαφές, “Τσίπρας ή Μητσοτάκης”, με όλους τους υπόλοιπους κομματικούς σχηματισμούς να πέφτουν θύματα της πόλωσης με την οποία ο ΣΥΡΙΖΑ θα επιχειρήσει να κατοχυρώσει αρχικώς πως θα παραμείνει ο ένας από τους δύο ισχυρούς πόλους του συστήματος κι αν τα καταφέρει να κερδίσει και τις βουλευτικές εκλογές, τις οποίες πάντως ελάχιστοι προσδιορίζουν πλέον για τον Οκτώβριο αφού οι περισσότεροι τις βλέπουν για το Μάιο.

Ο πρωθυπουργός, άλλωστε, στην ουσία κατά την ομιλία του περιέγραψε το στόχο του να κατακτήσει το μεσαίο χώρο, τον οποίο έχει αφήσει κενό η ΝΔ, η οποία κατά τον ίδιο γέρνει προς τα ακροδεξιά, αλλά και το αναιμικό ΚΙΝΑΛ.

“Κανένα θέμα με την Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων”

Την ίδια ώρα, κυβερνητικές πηγές διευκρινίζουν πως δεν είναι απαραίτητο να συμβεί κανένα κοινοβουλευτικό πραξικόπημα στη Διαρκή Επιτροπή Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων λόγω των ανακατατάξεων που προκαλούνται από την ανεξαρτητοποίηση αρκετών βουλευτών ούτε είναι απαραίτητο να ενταχθούν κάποιοι από αυτούς στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ για να διατηρήσει το κυβερνών κόμμα την πλειοψηφία σε αυτή.

Μιλούν, μάλιστα, για ένα θέμα που δεν υπήρξε ποτέ θέμα.

Κι αυτό γιατί η Ολομέλεια και μόνο η Ολομέλεια της Βουλής είναι αυτή που ψηφίζει ένα νομοσχέδιο ή μια διεθνή συμφωνία, ακόμα κι αν η Επιτροπή δώσει αρνητική εισήγηση.

Αυτό σημαίνει ότι ακόμα κι αν κληρωθούν ως μέλη της Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας από τους ανεξάρτητους βουλευτές κάποιοι που αντιτίθενται στη Συμφωνία των Πρεσπών ή ο Σταύρος Θεοδωράκης επιλέξει τη ρήξη με τον κ. Τσίπρα και στείλει τον Γρηγόρη Ψαριανό ή τον Γιώργο Αμυρά, που αντιτίθενται στη Συμφωνία, οι Πρέσπες δεν μπορούν να μπλοκαριστούν σε αυτό το πρώτο κοινοβουλευτικό στάδιο.

Την ίδια ώρα, από το Μαξίμου χαρακτηρίζουν νέο δώρο του Κυριάκου Μητσοτάκη προς αυτούς τη δυσθυμία του να αντιπαρατεθεί τηλεοπτικά με τον κ. Τσίπρα για τη Συμφωνία των Πρεσπών, αλλά κι εφ΄ όλης της ύλης.

Πιστεύουν, σε αυτό το πλαίσιο, ότι και με το περιεχόμενο της ρηματικής διακοίνωσης της ΠΓΔΜ στην Ελλάδα για την ολοκλήρωση των υποχρεώσεών της πρώτης που απορρέουν από τις Πρέσπες ο πρόεδρος της ΝΔ έχει μείνει χωρίς επιχειρήματα για τη “μακεδονική” εθνότητα.

Loading

Play