Η κατάθεση του Αν. Αραβαντινού για τη Μαφία των φυλακών

«Κυκλοφορούν τόσα κινητά τηλέφωνα μέσα στις φυλακές που συναγωνίζονται οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας ποιους θα έχει τους πιο πολλούς συνδρομητές. Οι κρατούμενοι κυκλοφορούν με τα handsfree στους διαδρόμους….».

propoli

Τάδε έφη ο Αντώνης Αραβαντινός, αρχιφύλακας και υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων της Ομοσπονδίας Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Ελλάδας, δίνοντας  μια γλαφυρή εικόνα της κατάστασης ασυδοσίας που επικρατεί στις ελληνικές φυλακές, κατά την κατάθεση του σήμερα στη δίκη στη δίκη για τη δολοφονία του δικηγόρου, Μιχάλη Ζαφειρόπουλου.

Ο Αντώνης Αραβαντινός που όπως  φάνηκε από την κατάθεση του, μιλούσε με όλους και για όλα, υποστήριξε μεταξύ άλλων ότι:

*«Ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος του είχε πει πως ο μεγαλύτερος κίνδυνος για τον Αριστείδη Φλώρο δεν προέρχεται μέσα από τις φυλακές αλλά δυστυχώς από συναδέλφους του δικηγόρους.

*Ακόμα ότι ο αδικοχαμένος δικηγόρος του είχε αναφέρει πως στην υπόθεση της απόπειρας ανθρωποκτονίας του Γ. Αντωνόπουλου, «γινόταν παζάρι» και ότι ζητούσαν από τον εντολέα του Αριστείδη  Φλώρο (της Energa) τρία εκατομμύρια ευρώ, προκειμένου να αποσυρθούν οι καταθέσεις των εμπλεκόμενων Αλβανών κρατουμένων (σ.σ. φυσικοί αυτουργοί της απόπειρας ανθρωποκτονίας) που ενοχοποιούσαν τον έγκλειστο επιχειρηματία ως το πρόσωπο που τους είχε δώσει την εντολή για την διάπραξη του εγκλήματος.

Σύμφωνα με τον μάρτυρα,  ο Μιχ. Ζαφειρόπουλος του είχε πει και συγκεκριμένα ονόματα δικηγόρων που ζητούσαν τα χρήματα, τα οποία όμως δεν θέλησε να μεταφέρει στο δικαστήριο.

«Ο αείμνηστος Ζαφειρόπουλος- είπε χαρακτηριστικά ο αρχιφύλακας-  θεωρούσε πιο βασική απειλή την κατηγορία σε βάρος του πελάτη του, του Φλώρου. Πίστευε ότι αν δεν επέμεναν οι δικηγόροι δεν θα επέμεναν και οι Αλβανοί», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Αραβαντινός, προσθέτοντας πως ο κρατούμενος για την υπόθεση της Energa επιχειρηματίας, του είχε αναφέρει πως δεν έχει καμία εμπλοκή στην υπόθεση της απόπειρας ανθρωποκτονίας σε βάρος του Γ. Αντωνόπουλου.

Ακόμα ο Αντ. Αραβαντινός ανέφερε ότι  και ο ίδιος είχε δεχτεί απειλές από τον Κλοντιάν Λεκοτσάι που κατηγορείται ως ο αρχηγός της αποκαλούμενης “μαφίας του Κορυδαλλού”. Όπως είπε, ο Λεκοτσάι τον απειλούσε επειδή θεωρούσε ότι ο ίδιος «κρατάει» τον Αρ. Φλώρο στο ψυχιατρείο των φυλακών με αποτέλεσμα να μην μπορεί να τον προσεγγίσει. «Δυστυχώς μόνο το ψυχιατρείο των φυλακών μπορούσε να προστατεύσει το Φλώρο. Όταν βάζεις τα σκυλιά με τα λουκάνικα, τα λουκάνικα θα την πληρώσουν» είπε στην κατάθεσή του ο αρχιφύλακας, δίνοντας μια εικόνα στο δικαστήριο για την κατάσταση των ελληνικών φυλακών.

Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς Αραβαντινού, ο Λεκοτσάι του τηλεφώνησε και του είπε πως ο Αρ. Φλώρος του χρωστάει χρήματα και πως αν δεν του τα δώσει, τότε θα του τα χρωστάει εκείνος. «Πήγαινα στο σπίτι μου από δέκα διαφορετικά δρομολόγια, μου έλεγε πως γνώριζε που πάνε φροντιστήριο τα παιδιά μου», είπε ο κ. Αραβαντινός, χαρακτηρίζοντας τον Λεκοτσάι  ως έναν άνθρωπο «ικανό για τα πάντα, εκδικητικό, μανιακό και χωρίς μέτρο» ο οποίος θέλησε «να ηγεμονεύσει στο μεγαλύτερο κομμάτι της παρανομίας».

Λεκοτσάι (φωνάζει από το εδώλιο): Όλα εγώ τα έχω κάνει; Δεν υπάρχει άλλος.

Αραβαντινός: Δεν μου είπες Κλόντι ότι θα σου χρωστάω τα λεφτά εγώ;

Λεκοτσάι: Πλάκα μου κάνεις, εγώ είμαι στη φυλακή κρατούμενος και είμαι παραπάνω από εσένα;

Η δίκη θα συνεχιστεί στις 21 Μαΐου.

Loading