Ως «στενάχωρο» χαρακτήρισε η Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου, σε συνέντευξή της στην εκπομπή «Politik-Μιλάμε Πολιτικά» στο Flash Radio 99.4 και στον Θόδωρο Παπαδόπουλο, το γεγονός ότι δεν προχώρησε το άρθρο για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια κατά τη διαδικασία της συνταγματικής αναθεώρησης.
Η βουλευτής Β’ Αθηνών της ΝΔ και υποψήφια ευρωβουλευτής εκτίμησε ότι η ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων «θα έδινε μια πραγματική ώθηση στην Ελλάδα ως κέντρο εκπαίδευσης, κάτι το οποίο θα επέτρεπε στον κόσμο να μην στέλνει τα παιδιά του έξω και το οποίο θα ήταν πάρα πολύ καλό για τη χώρα», κατηγορώντας πως «κάποια κολλημένα μυαλά της κυβέρνησης δεν θέλουν να ξεκολλήσουν από τις ιδεοληψίες τους».
Παράλληλα, εξέφρασε φόβο για υπαναχώρηση της κυβέρνησης επί της αναθεώρησης του άρθρου 32 του Συντάγματος, υποστηρίζοντας πως «θεωρητικά, στην αρχή είχαν πει ότι θέλουν να αποσυνδεθεί η εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας από τη διάλυση της βουλής. Η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ, που έλεγε έξι φορές να γίνεται ψηφοφορία και να πηγαίνουμε στον λαό, δεν πέρασε. Τώρα το θέμα είναι, θα το χρησιμοποιήσει αυτό ο ΣΥΡΙΖΑ σαν δικαιολογία για να πει δεν τον ψηφίζω καθόλου της δεύτερη φορά ή θα πει εντάξει, δε πειράζει, ας γίνει όπως έχει πει η Νέα Δημοκρατία;».
«Προσπαθούν να παγιδεύσουν την επόμενη κυβέρνηση»
Ακόμα, η κ. Ασημακοπούλου κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι «κάνουν ό,τι μπορούν προκειμένου να παγιδεύσουν την επόμενη κυβέρνηση. Οι καθυστερήσεις έχουν πάντα τρεις λόγους κατά την άποψή μου. Είτε είναι μια ιδεοληψία, δηλαδή είναι κολλημένοι σε κάτι και δεν θέλουν να το προχωρήσουν, είτε είναι ανικανότητα, δηλαδή δεν ξέρουν πώς να το κάνουν, οπότε τα κάνουν μαντάρα, είτε θεωρούν στρατηγικά καλύτερο το να τα αφήσεις να σκάσουν στην επόμενη κυβέρνηση. Οι τράπεζες είναι στην κατάσταση που είναι, αν οι ΔΕΚΟ είναι επίσης σε αυτήν τη κατάσταση, αν και στη δημόσια διοίκηση έχεις τοποθετήσει με φωτογραφικές διατάξεις δικά σου στελέχη τα οποία ακούν σε σένα, έχεις ναρκοθετήσει το περιβάλλον την επόμενη ημέρα. Άρα δεν νομίζω ότι το κάνουν κατά λάθος αυτό. Προφανώς δεν το κάνουν κατά λάθος. Εντάξει, δεν πειράζει, έχουμε παλέψει και με χειρότερα».
«Η ΕΡΤ δεν είναι δημόσια τηλεόραση, αλλά κρατική»
Τέλος, η κ. Ασημακοπούλου αναφέρθηκε και στο ζήτημα του εμπάργκο της Νέας Δημοκρατίας στην ΕΡΤ.
«Κοιτάξτε, με την ΕΡΤ όταν πλέον ξεπέρασαν τα όρια, καταφύγαμε στο εμπάργκο το οποίο δεν είναι μικρό εργαλείο. Από εκεί και πέρα, φώναξαν τον κύριο Ζούλα τις προάλλες στην ΕΡΤ και είπαν ‘πώς θα κάνουμε εκλογές άμα φιλοξενούμε μόνο μια άποψη;’. Δεν είναι πλέον υπερασπίσιμο ότι έχεις αντικειμενική ενημέρωση ενόψει εκλογών, όταν έχεις μόνο την κυβερνητική πλευρά. Οπότε και εμείς πάμε να δώσουμε ένα δείγμα καλής θελήσεως και εγώ θα επισκεφθώ τον κύριο Δρόσο τις επόμενες μέρες και θα συζητήσω μαζί του θεσμικά. Κρατάω μικρό καλάθι για το τι θα γίνει στην ΕΡΤ και αναγνωρίζω ότι όλες οι κυβερνήσεις έχουν χρησιμοποιήσει στο παρελθόν την ΕΡΤ και την έχουν ζορίσει για να κάνει κάποιου τύπο προπαγάνδα. Αλλά τώρα έχουμε ξεφύγει. Η ΕΡΤ δεν είναι δημόσια τηλεόραση, αλλά κρατική».